Filistin, İsrail saldırısını BM'ye taşıyor

Filistin, İsrail saldırısını BM'ye taşıyor

Filistin yönetimi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne acil olarak taşıyacak.

Yapılan açıklamada ilgili taraflarla hızlı bir şekilde görüşmelerin başladığı kaydedildi.
İsral’in Mescid-i Aksa’ya yönelik baskısı ve bugün İsrail askerlerinin saldırıları ile devam eden gerilim, bölgedeki tansiyonu yükseltti. Dün aşırı sağcı grupların Mescid-i Aksa’yı kuşatma çağrısının ardından, bugün saldırılarda ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Filistinliler, İsrail askerlerinin 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'nın mihrabını postallarıyla çiğnediğini duyurdu.
 
FİLİSTİN BM'YE TAŞIYOR
 
Bu gelişmeler üzerine Filistin yönetimi resmi sözcüsü Nebil Abu Radineh, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını ve tırmandırdığı gerilimi acil olarak BM Güvenlik Konseyi’ne taşıyacağını bildirdi. Radineh basına yaptığı açıklamasında, İsrail hükümetinin ısrarcı ve sistematik planları çerçevesinde Mescid-i Aksa’nın kutsallığını çiğnediğini kaydederek, uluslar arası tüm normlar ve kuralların ihlal ettiğini belirtti. 
Radineh ayrıca, İsrail’in gerginliği tırmandırarak asıl hedefinin Mescid-i Aksa’yı bölmek olduğunu ifade etti. Sözcü, “Mescid-i Aksa’nın bölünmesinin kırmızı çizgimiz olduğu konusunda defalarca uyarılarımızı yaptık. Böyle bir gelişmeye ne içerinin (Filistin), ne bölgenin ne de İslam dünyasının ve özgür dünya halklarının sessiz kalması mümkün değildir. Bu durum karşısında tavır alacak ve tehlikeli bir karar ve tutum takınacaklardır.” açıklamasında bulundu. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.