Filistin İslam dünyasının sessizliğini kınadı

Filistin İslam dünyasının sessizliğini kınadı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere karşı suskun kalan Arap ve İslam dünyasının sessizliğini kınadı

Gazze'deki Filistin Hükümeti Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'nın, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere karşı suskun kalan Arap ve İslam dünyasının sessizliğini kınadığını bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı suskun kalan Arap ve İslam dünyasının sessizliğini kınadı. Vakıflar ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan yaptığı basın açıklamasında, "İsrail, Mescid-i Aksa'ya ardı ardına baskınlar düzenleme cüretini Arap ve İslam dünyasının suskunluğundan alıyor" dedi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin son zamanlarda arttığına işaret eden Rıdvan, "Neredeyse hergün yeni bir baskın veya saldırı oluyor. Bugün de Mescid-i Aksa'ya ibadet için gelen bir grup öğrenci askerler tarafından darb edildi, mescide girmeleri engellendi, mescidde göz yaşartıcı gazların kullanıldığı çatışmalar yaşandı" ifadesini kullandı.

İsrail askerleri bugün Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere saldırarak 7 kişiyi yaralamış, 24 kişiyi de gözaltına almıştı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.