Filistin İslam dünyasından yardım bekliyor

Filistin İslam dünyasından yardım bekliyor

Filistin fetih hareketi, İsrail saldırılarına karşı Arap ve İslam aleminden yardım istedi

Filistin fetih hareketi, Mescid-i Aksa'da her gün daha da artan İsrail saldırılarına karşı Arap ve İslam aleminden yardım istedi
 
Fetih Hareketi sözcüsü Ahmed Assaf, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı Arap ve İslam dünyasının harekete geçmesini istedi.
 
Assaf, yaptığı yazılı açıklamada, İsraillilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin devlet destekli yürütüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Mescid-i Aksa'nın, işgalcilerin sembol isimleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından maruz kaldığı, giderek tırmanan sistematik saldırılar, devlet destekli yürütülüyor. Arap ve İslam dünyasının aktif bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. İşgalci İsrail hükümeti, Aksa'da ve Kudüs'te İslamiyet ve Hristiyanlığa ait kutsal değerlerin çiğnenmesi konusunda asıl sorumlu olan taraftır. İsrail yönetimi, bölgedeki siyasi çatışmayı, dini çatışmaya çevirmenin yollarını arıyor."
 
Kudüs halkı ve Mescid-i Aksa'yı koruyan "murabıtlara" destek olunması gerektiğini vurgulayan ve İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerini durdurmak için uluslararası taraflarla da iş birliği yapılmasını isteyen Assaf, açıklamasında, "Kudüs, Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi'yle yalnızca bağımsız Filistin Devleti'nin başkenti olacaktır" ifadesini kullanıldı.
İsrail askerleri, bugün Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere saldırarak 7 kişiyi yaralamış, 24 kişiyi de gözaltına almıştı.
 
Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum