Filistin ile AB arasında mali yardım anlaşması

Filistin ile AB arasında mali yardım anlaşması

Filistin ile Avrupa Birliği (AB) arasında 2014-2015 için 508 ila 621 milyon avro aralığında olması beklenen mali yardıma ilişkin anlaşma imzalandı.

Ramallah’ta yardım anlaşması Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ile AB Filistin Temsilcisi John Gatt-Rutter tarafından imzalanmasının ardından basın açıklaması yapan Hamdallah, AB’nin şu ana kadar Filistin’e yaptığı mali yardımın 5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
 
Bütçe açığının 600 milyon dolara ulaştığını hatırlatan Hamdallah, “Yardım yapacak ülkelerden Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yaşayan vatandaşlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirebilmemiz için bir an önce yardımlarını takdim etmelerini istiyoruz” diye konuştu.
 
John Gatt-Rutter ise söz konusu mali desteğin Filistinlilere 2014-2015 ulusal kalkınma planlarını gerçekleştirme konusunda yardım programı çerçevesinde verildiğini belirtti.
 
Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda Gazze'nin imarı için taahhüt edilen yardım miktarı 5,4 milyar dolar olarak açıklanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.