Filistin hükümetinin ilanı haftaya ertelendi

Filistin hükümetinin ilanı haftaya ertelendi

El Fetih ve Hamas mutabakatı sonrasında kurulacak hükümetin ilan edilmesi haftaya ertelendi

Filistin'de kurulacak "uzlaşı hükumeti"nin ilanının gelecek haftaya ertelendiği bildirildi.
Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, "Hamas ve Fetih arasındaki görüşmelerin devam etmesi dolayısıyla uzlaşı hükumetinin ilanı gelecek haftaya ertelendi "dedi.
Dışişleri bakanlığı konusunda görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Makbul, "Görüşmelerin uzamasının nedeni, hükumette kimlerin görev alacağıyla alakalı değil. Taraflar, bakanlıkların işlevleri hakkında görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.
Fetih Hareketi Milli Uzlaşı Komisyonu Başkanı Azzam el-Ahmed, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk'la Salı günü düzenlediği ortak basın toplantısında, hükumetin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından bugün ilan edileceğini açıklamıştı.
Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da milli mutabakata varılmıştı. Gazze'deki Filistin hükumeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükumetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.
Hamas ve Fetih yetkilileri, milli mutabakat çerçevesinde ulusal uzlaşı hükümeti kurulması için dün Gazze'de görüşmelere başlamıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.