Filistin hükümeti'nden halk hareketine destek

Filistin hükümeti'nden halk hareketine destek

Filistin hükümeti, Batı Şeria'daki "barışçıl halk hareketi"ni desteklediğini bildirdi.

Başbakan Rami Hamdallah başkanlığında düzenlenen olağanüstü toplantının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, "Filistin hükümetinin barışçıl halk hareketini desteklediğini vurguluyoruz. Halkımızın toprağını, kutsal değerlerini savunması ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde direnmesi en meşru hakkıdır" denildi.

Açıklamada, "işgal güçleri ve yerleşimci çetelerin Filistin bölgelerinde işlediği suçlar, şehir ile köylerin dışına çıkışların engellenmesi, yolların kapatılması, evlerin yıkılması ve toplu cezalandırmaların" sorumluluğu İsrail'e yüklenerek, "İsrail hükümeti, Devlet Başkanı Abbas'ın barışçıl yollarla siyasi çözüm çağrısı yaptığı duruşunu daha fazla suç işleyerek ve inadında direterek yanlış anlamlandırıyor" ifadesine yer verildi.
Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.