Filistin hastanesine 'oksijen' geldi

Filistin hastanesine 'oksijen' geldi

Batı Şeria'da bulunan Filistin Kızılayı El Bireh Hastanesi'ne temini ve kurulumu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen oksijen üretim sisteminin açılışı gerçekleştirildi.

TİKA tarafından Filistin'in sağlık altyapılarının iyileştirilmesi amacıyla Filistin Kızılayı'nın talepleri doğrultusunda 2013 yılında çalışmalarına başlanan Filistin Kızılayı El-Bireh Hastanesi'ne Oksijen Üretim Sistemi Temini ve Kurulum projesi 2014 yılı Şubat ayında tamamlandı. Kurulumu gerçekleştirilen cihazların testlerinin başarıyla sonuçlanmasıyla oksijen üretimi cihazlarının yetkililere teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

El Bireh Kızılay Hastanesi'nde düzenlenen törene, Filistin Kızılayı Başkanı Dr. Khaled Judeh, Filistin Devlet Başkanı Danışmanı Dr. Hüseyin El Araj, Kızılay El Bireh Hastanesi Müdürü Dr. Abdul Jabir Hodali, Filistin Hidroloji Grup Başkanı Dr. Abdurrahman Tamimi, Filistin Kızılayı El Bireh Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve UNRWA Filistin Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Khaled EL Hilou, Kızılay Hastanesi Başhekimi Dr. Odeh Abu Nahle Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş, TİKA Filistin Koordinatörü Kürşad Mahmat ve  çok sayıda davetli katıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hastanenin en önemli giderlerinden biri olan oksijen tüplerinin doldurulması masrafsız olarak gerçekleştirilebilecek. Ayrıca Filistin genelinde ambulans hizmetlerinden sorumlu olan Filistin Kızılayı'na ait Batı Şeria'daki bütün ambulansların oksijen tüplerinin dolumu da mümkün olabilecek. Diğer yandan çevredeki hastanelerden gelecek olan taleplere de cevap verilebilecek. Filistinli yetkililer, daha önce oksijen tüplerinin doldurulması konusunda İsrail tarafına bağımlı olan Filistin'in özellikle kriz zamanlarında yaşadıkları büyük sıkıntıların bu proje sayesinde ortadan kalktığını belirttiler.

Törende açıklamalarda bulunan Filistin Kızılayı Başkanı Dr. Judeh, verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek, Filistin halkına ücretsiz olarak hizmet vermekte olan Filistin Kızılayı'nın Türkiye  tarafından verilen destekle gerçekleştirilen proje kapsamında oksijen ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayacak hale geldiklerini belirtti. Filistin Kızılayı Başkanı Dr. Judeh, hastanenin kendi oksijen ihtiyacının yanında Filistin Kızılayına bağlı Batı Şeria'daki 150'nin üzerindeki Ambulansın oksijen tüplerinin dolumuna fayda sağlayacağını ifade etti.  Filistin Kızılayı Başkanı Dr. Judeh, Filistin Sağlık Bakanlığına bağlı diğer hastenelerinin talep etmeleri durumunda oksijen tüplerinin doldurulması ihtiyaçlarının karşılanabilecek olması dolayısıyla da çok faydalı ve yerinde bir proje olduğunu kaydetti. Daha önce Türkiye'nin Filistin Kızılayı'na pek çok destekte bulunduğunu söyleyen Filistin Kızılayı Başkanı Dr. Judeh, gelecekte de ilişkilerin artarak devam etmesini temennilerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Sarnıç ise Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilerin çok iyi bir yere ulaştığını belirterek, Filistin'in kalkınması için Türkiye'nin her alanda verdiği desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı. Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Sarnıç, geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de iki ülke halkları arasındaki dostluk ve işbirliğinin hiç bir zaman bitmeyeceğini ifade etti. Filistin'de sağlık sektöründe pek çok proje gerçekleştiren TİKA, 2014 yılı içerisinde de çok önemli projelere imza atmayı planlıyor.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.