Filistin halkının talepleri pazarlık yapılmayacak

Filistin halkının talepleri pazarlık yapılmayacak

Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Heniye, "Filistin heyeti, halkının taleplerine bağlıdır ve bu konuda pazarlık yapmayacaktır" dedi.

Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye İsrail'in Gazze'ye saldırısında elde edemediğini, siyaset meydanında elde edemeyeceğini belirtti.
 
Heniye yaptığı yazılı açıklamada, "Hamas temsilcileri ve heyetteki diğer üyelerin, Filistin'in birliğini güvence altına alan ve Gazze'deki büyük fedakarlıkları görmezden gelmeyen uzlaşı ruhuna sahip olduğunu" kaydetti. Heniye, şunları söyledi:
 
"Bütün siyasi adımları atarken ciddiyetle çalıştık.Türkiye ve Katar'daki dostlarımızla görüştük. Şu anda saldırıları durdurmak ve haksız ablukayı kaldırmak için heyetimiz Mısır'da. Filistin heyeti halkının hak ve taleplerine bağlıdır ve Filistin'in hakları konusunda pazarlık yapmayacaktır."
 
Hamas'ın, Mısır ve diğer Arap ülkelerinin Gazze'deki ablukanın kalkması için Filistinlilerle aynı tarafta yer aldığı kanaatine sahip olduğunu ifade eden Heniye, "Geçici ateşkesin ardından ortaya çıkan yıkım, İsrail'in işlediği suçlar karışısında dünyaya sorumluluk yüklüyor. Filistin hükümeti ile direniş gruplarına ise İsrail'in yıktıklarını imar etme noktasında büyük bir sorumluluk düşüyor" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.