Filistin esnafından tutuklulara destek

Filistin esnafından tutuklulara destek

Doğu Kudüs'teki Filistinli esnafın, 50 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutuklularla dayanışma için başlattığı kepenk kapatma eylemi devam ediyor.

İsrail'in "idari tutukluk" adı altında hapishanede tuttuğu Filistinlilerin 50 gün önce başlattığı açlık grevine destek ve İsrail'in hukuk dışı tutumuna dikkati çekmek için Doğu Kudüs'te bulunan Filistinli esnaf bugün kepenk kapatarak, dükkanlarını açmadı.

Doğu Kudüs'te Filistinli esnafın yoğun bulunduğu eski şehrin içindeki Şam Kapısı, Sultan Süleyman ve Salahaddin caddesinde dükkanların tamamına yakınının açılmaması nedeniyle, Doğu Kudüs adeta hayalet şehir görüntüsüne büründü.

Yapılan eylem Filistin'de bulunan tüm siyasi parti ve grupların ortak inisiyatifiyle gerçekleşiyor. Kepenk kapatma eylemi 4 gün önce de Ramallah'ta yapılmıştı.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan süresi 5 yıla kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki "idari tutuklu" 120 Filistinli, bu uygulamayı protesto için Nisan ayında açlık grevine başlamıştı. Eyleme İsrail hapishanelerindeki diğer Filistinli tutuklular da zaman zaman destek veriyor.

Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail cezaevlerinde 5 bin 271 Filistinli tutuklu bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.