Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan TİKA’ya övgü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan TİKA’ya övgü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 50 akülü araç, Batı Şeria’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katıldığı törenle ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.

TİKA, Filistin’de ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Filistin Başkanlık Divanı İnsani Yardımlar Ofisi işbirliğinde Batı Şeria’da valiliklerce tespit edilen 50 ihtiyaç sahibi engelli için akülü araba temin edildi. Akülü araçlar, Filistin Başkanlık Sarayı’nda Devlet Başkanı Abbas’ın katıldığı törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Açılış törenine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Başkanlık Divanı İnsani Yardımlar Ofisi Başkanı Raida Faris, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve TİKA Filistin Program Koordinatörü Bülent Korkmaz katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Filistin Devlet Başkanı Abbas, Türkiye halkına ve TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, iki kardeş ülkenin işbirliğinin devam etmesi temennilerini dile getirdi. Abbas, “Türkiye, her zaman Filistin meselesinin ve Filistinliler'in yanında olmuştur. Bundan sonra da olacağından hiç şüphemiz yok. TİKA’nın Filistin halkına sağladığı katkıları yakından takip ediyor ve bu önemli hizmetlerini takdirle karşılıyorum” şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçmesiyle Filistin’in 10 farklı şehrinden 50 engelli vatandaşın gündelik hayatlarının kolaylaştırılması sağlanmış oldu. TİKA Filistin Program Koordinatörlüğü, Filistin toplumuna 2005 yılından bu yana hizmet vererek, projeler üretmeye devam ediyor.  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.