Filistin Büyükelçisi Mustafa'ya destek ziyareti

Filistin Büyükelçisi Mustafa'ya destek ziyareti

Ankara Sivil Toplum Platformu üyeleri, üç Filistinli gencin İsrail askerlerince öldürülmesi ve Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasından dolayı Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'ya destek ziyaretinde bulundu.

Ankara Sivil Toplum Platformu üyeleri, üç Filistinli gencin İsrail askerlerince öldürülmesi ve Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasından dolayı Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa'ya destek ziyaretinde bulundu.

Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, ziyaret öncesi Elçilik önünde yaptığı basın açıklamasında, İsrail askerlerince 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'nın avlusunda silahlı saldırıda bulunacakları iddiasıyla üç Filistinli gencin vurulması ve Mescid-i Aksa'nın 3 gün süreyle ibadete kapatılması nedeniyle İsrail devletini kınadıklarını söyledi.

Kır, gelen son bilgilere göre Mescid-i Aksa'nın kısmen ibadete açıldığını belirterek, İsrail hükümetinin Filistinlilere ve Gazzelilere yaptığı zulmün ne ilk olduğunu ne de son olacağını kaydetti.

İsrail'in Kudüs'ü başkent yapmak için çeşitli bahaneler uydurduğunu savunan Kır, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu anımsattı.

Kudüs'ün Konya, Ankara ve İstanbul gibi İslam coğrafyası olduğunu belirten Kır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Artık İsrail ne olursa olsun, bu huyundan asla vazgeçmemektedir. Bunların anlayacağı bir dille konuşmanın zamanı gelmiştir. İslam coğrafyasındaki Müslümanlar ile ülkelerin hükümetleri ve devlet başkanları, sadece kınamakla yetinmemeli, İsrail'in anlayacağı bir dili mutlaka kullanmalı, ekonomik, siyasi ilişkiler ve bürokratik açıdan mutlaka ilişkilerin kesilmesi yönünde kararlar almalıdır. Çünkü artık bunun böyle devam etmesi mümkün değildir."

Kır ve beraberindekiler, açıklamadan sonra Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa'yı ziyaret etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.