Filistin bayrağı İngiliz Parlamentosu'na

Filistin bayrağı İngiliz Parlamentosu'na

Tarihi parlamentoya Filistin bayrağı yansıtan Palestine Solidarity Campaign, İngiltere'ye İsrail'e yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

İngiltere'de Filistinliler için barış ve adalet kampanyaları yürüten "Palestine Solidarity Campaign (Filistin Dayanışma Kampanyası)" isimli kuruluş, tarihi İngiliz parlamentosuna dün gece Filistin bayrağı yansıtarak, Gazze'deki katliama son verilmesi çağrısında bulundu.
Projeksiyonla parlamentonun üzerine yansıtılan bayrakta, "Özgür Filistin" ve "Katliama son verin" ifadelerinin yanı sıra İsrail'e yönelik "Yaptırımları şimdi uygulayın" çağrısının yer alması dikkati çekti.
"Palestine Solidarity Campaign" Başkanı Hugh Lanning, İngiliz hükümetinin İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamının yanında yer almasının utanç verici olduğunu söyledi. Lanning, "Başbakan David Cameron, sokaklara dökülen yüz binlerce İngilizin sesini dinlemedi. Cameron, işgalci bir güç tarafından acımasızca katledilen işgal edilmiş bir halkın yanında duramadı" dedi.
Lanning, Cameron'ın Gazze'deki katliama son verilmesini talep etmesi, İsrail'e yönelik acilen silah ambargosu başlatması ve İsrail'in yasa dışı işgali sona erene kadar yaptırımlar uygulaması gerektiğini belirtti. Hugh Lanning, "Ülke olarak İsrail'e saldırılarına son vermesi için baskı yapabilecekken, bunun yapılmaması ciddi kızgınlık yaratmaktadır. Hükümet, bu yöndeki taleplere yanıt vermekte gecikmemelidir" ifadelerini kullandı.
Bu arada, İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde bugün Gazze saldırılarıyla ilgili gösteri yapılması bekleniyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.