Filisitin'de Haniye sesleri

Filisitin'de Haniye sesleri

Filistin'de milli mutabakat çerçevesinde kurulacak olan yeni ulusal uzlaşı hükümetinde yasama meclisi başkanlığı görevi için İsmail Heniye'nin adı geçiyor.

Hamas'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hamas ile Fetih'in görüşmelerde kuvvetler ayrılığını benimseyerek, Rami Hamdallah'ın başbakanlığa, Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin ise meclis başkanlığına getirilmesi konusunda anlaşmaya vardığı ileri sürüldü.
Uzlaşı hükümetinin Ramallah'ta Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın önünde yemin etmesinin ardından bütün milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek ilk oturumda yasama meclisinin aktifleştifleştirilmesi ve başkanlık divanının seçilmesi bekleniyor. Uzlaşı hükümetinin kurulmasının ardından milletvekillerinin çoğunun Hamas'tan olduğu yasama meclisi başkanlığına Heniye'nin getirilmesinin planlandığı ifade ediliyor.

Başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına Batı Şeria'dan şahsiyetlerin getirilmesine karşı Hamas'ın Filistin resmi kurumlarına Gazze'den önemli kişiliklerin getirilmesini istediği de belirtiliyor.
Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da milli mutabakata varılmıştı. Heniye, taraflar arasında devlet başkanlığı ve genel seçimin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını, uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.
Hamas ve Fetih yetkilileri, ulusal uzlaşı hükümeti için dün Gazze'de görüşmelere başlamış, yapılan açıklamada hükümetin Rami Hamdallah'ın başkanlığında kurulması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.