Fildişi Sahili'ne İmamhatip istiyoruz

Fildişi Sahili'ne İmamhatip istiyoruz

Fildişi Sahili'nde etkinlik gösteren Soulaitine Derneği Başkanı Abdülaziz Sarbe, Türkiye'nin dünya genelinde felakete uğramış halkların yanında yer aldığını belirtti.

Fildişi Sahili'ndeki Müslümanların dini eğitime çok önem verdiğini ifade eden Sarbe, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, Türkiye'deki örnek İmam Hatip Liseleri eğitim sistemini Afrika'ya taşımalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Batı Afrika'nın en gelişmiş ülkeleri arasında gösterilen, genç nüfusa sahip Fildişi Sahili'nde yaşayan Müslümanlar, Türkiye'ye ayrı bir sevgi duyuyor.
 
Doğal zenginliklerine rağmen halkının çoğunluğu yoksullukla mücadele eden Fildişi Sahili'nde 21 milyon 100 bin olan nüfusun yaklaşık 8 milyon 144 bini Müslümanlardan oluşuyor.
 
Bu ülkeye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye'den sivil toplum kuruluşları, belli dönemlerde yardımlarda bulunuyor.
 
Fildişi Sahili'nin en büyük kenti ve eski başkenti Abidjan'da ise nüfusun yarıdan fazlasını oluşturan Müslümanlar, çocuklarının dini eğitimine büyük önem veriyor.
 
Soulaitine Derneğinin, dini eğitim verilen medreselerinde öğrenciler, Türkiye'den gelen misafirlerini ellerinde Türk bayrakları ve söyledikleri ilahilerle karşılıyor. Çocuklar, yüzlerindeki sıcak gülümsemeyle Türkiye'ye sevgi gösterilerinde bulunuyor.
 
Dernek Başkanı Abdülaziz Sarbe, Türkiye'yi yakından takip ettiğini belirterek, Türk halkının Afrika'daki ihtiyaç sahibi kardeşlerine yardım elini uzatmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Türkiye'nin, Müslüman ülkelere örnek teşkil ettiğini vurgulayan Sarbe, şunları söyledi:
 
"Türkiye'den gelen her türlü hayır, nimet ve bereketlerden istifade eden herkes için teşekkür, büyük bir şeref ve onurdur. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkına, tüm Müslümanlarına sonsuz teşekkürlerimizi ve minnettarlığımızı sunarız. Türkiye'den Fildişi Sahili'ne gelen insani, sağlık ve eğitim yardımlarından yararlananlar adına, bunların her yönüyle anılması gereken işler olduğuna inanıyoruz. Bu yardımları yapan ve Afrika ülkelerine, özellikle Fildişi Sahili'ne ulaştıranların amel defterlerinde önemli bir yer tutmasını Cenabı Allah'tan temenni ederiz."
 
Afrika'da İmam Hatip Lisesi eğitimi talebi
 
Sarbe, ülkesinde çocukların dini eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.Müslüman ailelerin de bu konuda çok hassas olduğuna dikkati çeken Sarbe, "Tüm dünyada İslam'a ve insan haklarına destek vermesinden dolayı bizler, Türk hükümetinin hem gönlümüzle hem de varlığımızla yanındayız" dedi.
 
Sarbe, şöyle konuştu:
 
"Fildişi Sahilleri halkı olarak burada Türkiye yönetiminden, eğitimciler ve öğretim üyeleri yetiştirilmesi, Türkiye üniversitelerinde eğitim görmek üzere gençlerin bir araya getirilmesi yönünde eğitim ve öğretim yardımlarını bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan, Türkiye'deki örnek İmam Hatip Liseleri eğitim sistemini Afrika'ya taşımalarını talep ediyoruz. Buradaki öğrencilere, Kur'an eğitimi alanlara yönelik ilgilerini daha da artırmalarını bekliyoruz. Türkiye, İmam Hatip Lisesi gibi bu güzel, örnek öğretim merkezlerindeki eğitimin Afrika ülkelerinde de yaygınlaştırılmasını bekliyoruz. Yine benzeri örnek uygulamaların üniversite ve hastanelerde de oluşmasını bekliyoruz. Türkiye halkına, Afrika ülkelerine yaptıkları yardımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.