Fikirtepe'de yıkım başlıyor

Fikirtepe'de yıkım başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Çok uzun zamandır kangren olmuş olan ve bazı sorunlar oluşturan Fikirtepe konusunu konuştuk, hallettik.

Müjdeler olsun diyoruz. 15 güne kalmaz orada gidip kazmayı vuracağız' diye konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Saraçhane'de bulunan makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Güllüce, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanıyla ilgili yaşanan sorunların çözüme kavuşturulduğunu belirterek, 'Çok uzun zamandır kangren olmuş olan ve bazı sorunlar oluşturan Fikirtepe konusunu konuştuk, hallettik. Müjdeler olsun diyoruz. 15 güne kalmaz orada gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimizle göreve başlayacağız. Allah herkese hayırlı etsin diyorum. O problemden de kurtulmuş olacağız inşallah' dedi.

POLONEZKÖY ÇALIŞMASINA DEVAM

Polonezköy'de yaşanan sorunların çözümü için de çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Güllüce, 'Polonezköy'ün itirazları var. Yasal süresi 60 gün, bunlar inceleniyor. Kamuoyundan aldığımız bilgilerle, oradaki yaşayan insanlardan aldığımız bilgilerle, çevrecilerle görüşülerek milletimiz için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz.' diye konuştu.

İBB TÜRKİYE'NİN 5'TE BİRİNDEN BÜYÜK

Başkan Topbaş'a yaptığı ziyarete ilişkin bilgi veren, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 'İstanbul'da 10 yıldır akıllara gelmeyecek kadar güzel hizmetler yaptı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin 5'te birinden büyük. Birlikte nasıl yönetişim yaparız diye oturup konuştuk. Ayrıca sayın başkanın çok önemli bir görevi var. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı. Birlikte Türkiye'deki belediyeleri tartışıp görüşmeliyiz' şeklinde konuştu.

Beraber hizmet verdik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, Bakan Güllüce'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, 'Çiçeği burnunda bir bakanımız diye ifade etmek doğrudur. Kendisi aynı zamanda mesai arkadaşımız, beraber İstanbul'a hizmet vermiştik. Şu anda Türkiye'nin en önemli icra bakanlığının başında. Sayın Bakan bize bir nezaket ziyaretinde bulundu, ilk defa bir belediyeyi ziyaret ediyor. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyorum. Esasında bürokratlarımız dünden itibaren genel kararlar üzerine birlikte çalışmakta. Belediyemiz ve bakanlık arasındaki ilişkiler noktasında çalışmalar yapmaktalar. İnanıyorum ki, İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı olarak güzel hizmetleri hem İstanbul'umuza hem de Türkiye genelindeki di

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.