Fikirtepe 5 yılda dönüşecek

Fikirtepe 5 yılda dönüşecek

Fikirtepe'de sözleşme imzalamayanlara kamulaştırma yapılacağını söyleyen Anka Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, '5 yılda yepyeni bir Fikirtepe göreceğiz' dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm denince akla gelen ilk bölge olan Fikirtepe'de inşaat faaliyetlerini sürdüren Anka Group Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Fikirtepe'de genel anlamıyla sona yaklaşıldığını söyledi.
 
ACELE KAMULAŞTIRMA KAPSAMINA ALINDI
 
Şaadet Temel, Fikirtepe'de 4 yıldır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesi için son viraja girildiğini söyledi. Temel, 'Biz yüzde yüz hak sahipleriyle anlaştık. Anlaşamayan firmalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, acil kamulaştırma yapacak. Bakanlık, 3'te 2 çoğunluğu sağlayan firmalara mal sahiplerine acele kamulaştırma kapsamında tebligat gönderilmesi kararlaştırıldı' dedi. Fikirtepe'de yeni emsalle birlikte belirsizliklerin ortadan kalktığını belirten Temel, ' Bakanlık, sözleşme imzalamayanlara kamulaştırma yapılacak. Yıl sonuna inşaatlar başlar. Hareketlilik arttı. Hızla çözülür diye düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm rayına oturdu. 5 yılda yepyeni bir Fikirtepe göreceğiz. Bambaşka bir yer haline gelecek burası' diye konuştu.
 
Fikirtepe'ye Avrupa ve Ortadoğu fonlarının gelmek için istekli olduğunu belirten Temel, 'Bir süre sonra bölgede bir sürü yabancı partneri olan firma olduğunu göreceğiz' diye konuştu.
 
10 yıl içinde tüm binalar yenilenecek
 
Kentsel dönüşümün ana amacının deprem riskine karşı binaların yenilenmesi olduğunu belirten Temel, şunları kaydetti : 'Fikirtepe'de yıktığımız evlerde betona rastlayamadık neredeyse. Türkiye genelinde konut stokunun yüzde 40'ı ne yazıkki bu durumda. Dolayısıyla güzel bir yol alındı. Kentsel dönüşümle birlikte arsa sahiplerinin sağ duyusu ve inşaat firmalarının girişimci ruhuyla 10 yıl içersinde deprem riskine karşı binalar yenilenmiş olacak.'
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.