FETÖ'yü spordan temizleyeceğiz

FETÖ'yü spordan temizleyeceğiz

Fetullahçı Terör Örgütü’yle mücadelenin her kademede süreceğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Kendi bakanlığımızda da gerekli çalışmaları yaptık. Bunlarda şeref yok, onur yok. Bu hainler aramızda barınamaz” dedi...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli iradeye haince bir saldırı düzenleyen darbeci hainlere karşı mücadelenin artarak süreceğini söyledi. Bakan Kılıç, "Hepsini bulup temizleyeceğiz. Yargının alacağı kararlar sonuna kadar uygulanacak. Bu hainler aramızda barınamaz. Müsamaha göstermek yok. Bu vatan için görev yapmak, namustur, şereftir, onurdur. Cumhurbaşkanlığı başyaverliğine getirilmiş kişi ihanet ediyor. Şeref onur yok bunlarda" ifadesini kullandı. Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ terör örgütüne olan kararlı ve sert duruşunu herke gördü. Biz Fransa'da terör olduğunda ama, fakat demeden kınadık. Tüm dünyadan da aynı şeyi bekliyoruz. Bu girişimi yapanlar Türkiye Silahlı Kuvvetleri askeri değil, bunlar terörist. Cezalarını da çekecekler" diye konuştu.

"TİYATRO" DİYENLER BU DÜNYADAN DEĞİLLER!
Bakan Kılıç, Boğaziçi Yüzme Yarışları, Kırkpınar Güreşleri ve daha birçok spor organizasyonunun kesintisiz yapıldığını belirterek hain girişimin faaliyetlerine engel olamadığını söyledi. Darbe girişimiyle ilgili yapılan 'tiyatro' ifadesine tepki gösteren Kılıç, "Bu ülkenin vatandaşları demokrasiyi, hukuku savunmak için sokaklara çıktı. Buna tiyatro diyenler oldu. Bunlar dünyanın gerçeklerinden haberdar değiller. Hatta bu dünyada yaşamıyorlar" dedi.

SANKİ BAŞKA YERDE TERÖR YOK!
Bakan Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'den ayrılmaya karar veren yabancı futbolcularla ilgili de konuştu.

BU BİZİ ÜZER
Kılıç, "Türkiye'ye gelmek istemeyen sporcular ve ayrılmak isteyenler keşke bu tür şeyler içine girmeselerdi. Bu bizi üzer. Ama kendi kişisel kararlarıdır. Sanki gittikleri diğer ülkelerde terör riski yokmuş gibi davranmalarını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi. ..

 

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.