'FETÖ/PDY soruşturmalarında en çok gizli tanık Çorum'da

'FETÖ/PDY soruşturmalarında en çok gizli tanık Çorum'da

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde en çok gizli tanığın Çorum'da olduğu bildirildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, adliyede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorum'da FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının deşifre edilmesi, örgüt içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin ve örgütsel durumlarının tespiti ve delillendirilmesi amacıyla 29 Eylül 2015'te soruşturma başlatıldığını söyledi.

Soruşturmalar kapsamında iletişimin dinlenmesi, teknik araçlarla izleme tedbirlerinin uygulanarak örgütün ildeki üst yönetimi başta olmak üzere yönetici ve üyelerinin, finans kaynakları ve yöntemlerinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını belirten Yurdagül, "Örgüte yönelik planlı soruşturmalar kapsamında operasyonel faaliyetlerin 1 Eylül 2016'dan itibaren yoğunlaştırılarak gerçekleştirilmesi planlanmaktayken, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen başarısız darbe girişiminin ardından yakın tehdit durumu değerlendirilerek planlı operasyonel faaliyetlerin derhal başlatılmasına karar verilmiş, soruşturma işlemleri hızlandırılmıştır." diye konuştu.

Örgütün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden önceki süreçte birden fazla soruşturma kapsamında 21 şüphelinin örgüt üyeliği ve yöneticiliği kapsamında kamu kurumunu dolandırmak suçlarından tutuklandığına dikkati çeken Yurdagül, şöyle devam etti:

"Soruşturmalar kapsamında il genelinde bin 87 şüpheli hakkında soruşturma işlemi yapılmış olup, 473 şüpheli tutuklu bulunmaktadır. 314 şüpheli hakkında da adli kontrol kararı verilmiştir. Değişik tarihlerde tutuklandıktan sonra itiraz, sağlık sebepleri, kişisel ve ailevi durumları gözetilen 59 şüpheli tahliye edilmiştir. 79 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunmaktadır. 62 şüpheli de beyanlarının alınmasının ardından kolluk kuvvetleri veya savcılık aşamasında serbest bırakılmıştır. 10 Ocak itibarıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 26'dır. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında operasyonel faaliyetler yüzde 90 tamamlanmıştır."

"En çok gizli tanık bulunan yer Çorum"

Yapılan ihbarların titizlikle değerlendirildiğini vurgulayan Yurdagül, "Mevzuatımızın imkan tanıdığı gizli tanıklık sistemi etkin şekilde kullanılmaktadır. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında Çorum'da 85 gizli tanık bulunmaktadır. Bu sayıya göre FETÖ/PDY soruşturmalarında en çok gizli tanık Çorum'da. İstanbul ve Ankara dahil Türkiye genelinde en çok gizli tanık bulunan yer Çorum. Sivas'ta 2 gizli tanık var, birini biz göndermişiz." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.