FETÖ'nün Sözcü'sünden Risale-i Nur'a çamur!

FETÖ'nün Sözcü'sünden Risale-i Nur'a çamur!

Risale-i Nur hakkında yine çarpık bir habere imza attı

Risale Haber-Haber Merkezi

Medyada FETÖ'nün Sözcü'sü olarak nitelendirilen Sözcü gazetesi Risale-i Nur hakkında yine çarpık bir habere imza attı. İstanbul'daki metrobüslerde Allah inancını, ahirete iman, namaz, Peygamber (asm) sevgisi gibi konuları hatırlatan vecizeli panoları eleştiren gazete, Risale-i Nur ile FETÖ'yü irtibatlandırmak istedi. 

Çöpe atılan kitaplar arasında FETÖ'ye bağlı yayınevlerinin tahrip edilmiş risalelerin de bulunmasını Risale-i Nur ile ilişkilendirmeye çalışan gazete, resmi olarak yapılan "reklam anlaşması"nı eleştirmek için hayali bağlantılar kurdu.

sozcu_haber.jpgGazetenin, Fetullah Gülen'in çeşitli defalar "Nurcu olmadığını" açıklamasına, "Nurculuktan uzak dumasına" rağmen ısrarla "Nurcu" göstermeye çalışması da dikkat çekti. 

Haber şöyle:

"Geçtiğimiz Eylül ayında başkanı ve üst yönetimi değişen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca İstanbullunun kullandığı metrobüslerde ‘cemaat açılımına’ imza attı. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından ‘gözaltına alınma korkusuyla’ çöplere atılan Said Nursi’nin kitabından bölümler metrobüslere asılmaya başlandı.

1878 ile 1960 yılları arasında yaşayan Said Nursi'yi önderleri kabul eden ve Türkiye'de mürit sayısı bakımından en büyük cemaatlerden birisi olan Nurcular İBB ile ‘reklam anlaşması’ yaptı.

Said Nursi'nin kaleme aldığı Risalei Nur isimli kitabı “basıp dağıtmayı ve böylelikle daha geniş kitlelere ulaşmasını” amaçlayan, cemaatin ‘Meşveret' koluna yakın bir yayınevi tarafından hazırlanan afişler, metrobüslerdeki reklam panolarına asıldı.

Normalde yüz binlerce lira verilerek kiralanabilecek alanlara söz konusu afişler 23 Kasım itibariyle konulmaya başlandı. Anlaşmanın ‘bedeline’ ilişkin bilgi verilmedi ancak yayınevinin sitesinde de bu durum “Kur’an tefsiri Risale-i Nur külliyatının reklamı metrobüsleri süslüyor. Metrobüslerin tavanlarında da artık Risale-i Nur vecizelerini okuyabilirsiniz.” anonsuyla duyuruldu."

'Sözcü gazetesinin yayınları FETÖ'nün amacına hizmet etti'

sozcu_aa.jpg

Anadolu Ajansı 2 Ekim 2017 tarihinde bu başlıkla geçtiği haberde, mahkemenin hazırladığı iddianamede Sözcü gazetesinin bazı yayınlarının FETÖ'nün amacına hizmet ettiğine vurgu yapılmıştı. Bu şekilde suçlanan bir gazetenin Risale-i Nur hakkındaki iftirası dikkat çekici.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum