FETÖ’nün medya yapılanmasına 35 gözaltı kararı

FETÖ’nün medya yapılanmasına 35 gözaltı kararı

Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen FETÖ’nün medya yapılanması soruşturmasında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Medya ve sosyal medyada FETÖ lehine propaganda yaptıkları ileri sürülen ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe'nin de aralarında bulunduğu 18 şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri şüphelilerin İstanbul, Ankara ve Kocaeli'ndeki adreslerine operasyon düzenleyerek arama yaptı.
Gözaltı kararı verilen isimler;

Eski Yeni Şafak Genel Koordinatörü ve Zaman yazarı Nurullah Öztürk, Samanyoluhaber yazarı Rasih Yılmaz, eski Yeni Şafak yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, eski Bugün muhabiri İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, eski Radikal ve Meydan Gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek, Abdulkerim Balcı, Ali Yurttagül, Asım Yıldırım, Atilla Taş, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Erhan Başyurt, Faruk Arslan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, İhsan Yılmaz, Kevser Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Savaş Genç, Turhan Genç ve Yonca Şahin hakkında gözaltı kararı verildi.
Gazeteci Yavuz Baydar'ın evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polisin, arama ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldığı bildirildi. Öte yandan gözaltına alınan gazeteciler arasında Eyüp Can Sağlık'ın da yer aldığı belirtiliyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.