FETÖ'nün kendini Said Nursi'ye izafe etmesini asla kabul etmeyiz

FETÖ'nün kendini Said Nursi'ye izafe etmesini asla kabul etmeyiz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: FETÖ ile Said Nursi'nin ilgisi olmadığını hatırlattı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Akademik yıl açılışına katıldı. Kurtulmuş konuşmasında,  "FETÖ'nün sahtekarlık yapıp kendilerini Bediüzzaman Said Nursi'ye izafe etmelerini asla kabul etmeyiz" dedi.

15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ

"15 Temmuz'u unutmayacağız" diyerek sözlerine başlayan Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz'un Türk tarihinde Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi her bir sayfası kahramanlıklarla dolu bir gün olduğunu söyledi. 15 Temmuz'un 100 sene sonra Ortadoğu coğrafyası yeniden şekillendirilirken büyük ve güçlü bir Türkiye istemeyenlerin Türkiye'yi bertaraf etmek için planlanmış bir darbe teşebbüsü olduğunu belirten Kurtulmuş, "Eğer o akşam Sayın Cumhurbaşkanımızı bulup şehit ederek o süreci başlatmış olsalardı bugün bu toplantıyı burada yapıyor olmayacaktık. Türkiye'nin birçok şehri kan gölüne dönecekti. Türkiye'nin Irak ve Suriye gibi paramparça haline gelmesi amaçlanıyordu" şeklinde konuştu.

FETÖ'NÜN KENDİNİ SAİD NURSİ'YE İZAFE ETMESİNİ ASLA KABUL ETMEYİZ

FETÖ'nün Bediüzzaman Said Nursi ile ilgisi olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ kendisini Risale-i Nur geleneği içinden geldiğini söylüyor degil mi? Said Nursi 28 sene sürgünde yaşadı bu topraklarda. Bunun 8 senesini bu ilde, Isparta'da, Barla'da yaşadı. Sürgün edildi, tahkir edildi, mahkeme edildi ama Said Nursi falanca memlekete kaçıp bu ülkeye karşı bir ihanet içerisinde olmadı. Onun için FETÖ'nün sahtekarlık yapıp kendilerini Bediüzzaman Said Nursi'ye izafe etmelerini asla kabul etmeyiz. 

"Bediüzzaman zorluklara göğüs gerdi. Hiçbir şekilde bu ülkenin insanına, bu topraklara zarar veren en ufak bir şey yapmadı. İlimle, Kur'an ilimleriyle uğraştı, insanlara onları öğretmeye çalıştı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum