'FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracağız'

'FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracağız'

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Petek"TBMM Darbe Araştırma Komisyonu olarak FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracak bütün çalışmaları yapacağız. Kimse endişe etmesin" dedi.

FETÖ 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "TBMM Darbe Araştırma Komisyonu olarak FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracak bütün çalışmaları yapacağız. Kimse endişe etmesin." dedi.

Petek, TBMM'de basın mensuplarının komisyon çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Neden bütün başkanlık divan üyeleri AK Parti'den oluştu, muhalefete yer verilemez miydi, böyle bir oluşum komisyon çalışmasını olumsuz yönde etkiler mi?" sorusuna Petek, en yaşlı üye sıfatıyla ilk toplantıya başkanlık yaptığını söyledi.

Başkanlık divanının belirlenmesinde kendisine bir AK Parti'den ve bir de CHP'den liste geldiğini ancak oylama sonucunda AK Parti'nin listesinin kabul edildiğini anlatan Petek, "Uzlaşma olabilirdi ancak CHP'den de tamamı CHP'li üyelerden oluşan bir başkanlık divanı teklifi geldi, kendileri de karma bir öneride bulunmadılar. Demokrasiye uyacaksak demokratik yönden eleştirilecek bir durum yok." diye konuştu.

Komisyon başkanına fazla yetki verildiği yönündeki eleştirilere ilişkin de Petek, bugüne kadar ki araştırma komisyonlarında yapılan uygulamaların, bu komisyonda da gerçekleştirildiğini kaydetti. Tüm yetkilerin başkana verildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığına işaret eden Petek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Davet edilecek kişiler, uzmanların çağrılması, 'Hangi kurumdan yazıyla neler soralım, Ankara dışında hangi çalışmaları yapalım?' konusunda bütün komisyon üyelerimizin teklif verme, masaya getirme hak ve yetkileri aynen devam etmektedir. Sadece yazışmaların yapılması, bunların sonucunda davet işlemlerinin yapılması konusunda, başkana değil, komisyon başkanlığına yetki verilmiştir. Verilen yetki anayasaya, iç tüzüğe, bugüne kadar yapılan temayüllere uygun olarak verilmiş bir yetkidir. Eleştirebilirler, saygı duyarız ama o eleştirilerden hareketle 'Komisyon başkanı tüm yetkileri aldı, komisyon ölü doğdu' gibi bir takım açıklamalar yapmalarına gerekçe çıkaramazlar."

Komisyon olarak tarihi bir görevi üstlendiklerinin altını çizen Petek, TBMM'yi bombalayacak kadar ihanet içinde olan FETÖ'yü bütün çıplaklığıyla araştıracaklarını bildirdi. Soruşturma komisyonu olmadıklarını ancak yaptıkları araştırmaların, tespitlerin ışığında analizler yapılacağını aktaran Petek, "TBMM Darbe Araştırma Komisyonu olarak FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracak bütün çalışmaları yapacağız. Kimse endişe etmesin." değerlendirmede bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.