FETÖ'nün darbe girişimi Azerbaycan'da anlatıldı

FETÖ'nün darbe girişimi Azerbaycan'da anlatıldı

Azerbaycan'da, FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesine ilişkin, "15 Temmuz Halkın Sesi, Adaletin Zaferi! Azerbaycan-Türkiye" programı düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesinin (TÜRKPA) ortaklığında, "15 Temmuz Halkın Sesi, Adaletin Zaferi! Azerbaycan-Türkiye" programı düzenlendi.

TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov, programda yaptığı konuşmada "TÜRKPA olarak FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınıyoruz ve her zaman Türk halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz" dedi. 

TÜRKPA'nın Türk halkının seçtiğini, hükümetini ve Türkiye'nin demokratik değerlerini desteklediğini söyleyen Asanov, üye ülkelerin devlet başkanlarının da olayın hemen akabinde konuya ilişkin net tavırlarını ortaya koyduklarını kaydetti.

"Türk milleti böyle bir hainliğe asla izin vermezdi"

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ise son yıllarda yurt dışında Türkiye hakkında olmadık iddialar ortaya atıldığını, olmadık kararların alındığını, bunların da maksatlı olduğunu 15 Temmuz'da gördüklerini belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz'da milletine ateş eden hainleri her zaman ezeceğini ortaya koyduğunu vurgulayan Özoral, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacaktır. Türk milleti böyle hainliğe asla izin vermezdi. Millet, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara döküldü ve darbecilere hak ettiği yanıtı verdi. 15 Temmuz bizim tarihimizde bir yandan hainlerin kara lekesi olarak anılacak, bir yandan da demokrasi zaferi olarak bilinecek. Bizlere düşen 15 Temmuz'daki ihaneti tüm gerçekleriyle gençlere anlatmaktır."

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile ilgili sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, şiirler seslendirildi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.