FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Girişiminin 1 Numarası Sivil mi Asker mi?

FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Girişiminin 1 Numarası Sivil mi Asker mi?

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 1 numarası kim? 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının ardından cevabı belki de en çok merak edilen bu soruya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli cevap verdi.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe kalkışması başarıya ulaşsaydı darbenin başına kim geçecekti. 1 numara sivil mi yoksa asker miydi?....

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, A Haber’de katıldığı programda Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminin 1 numarası kimdi soruları ile ilgili olarak “Bu örgütün elebaşı bildiğiniz gibi Pensilvanya'da. Bu darbe girişiminin Türkiye'deki 1 numarası şu anki bilgilere göre TSK'da bir isim var. ama onun da üzerinde başka bir kişi var mı göreceğiz. Eğer varsa o 1 numara sivildir.Pensilvanya'dakinin yerine Türkiye'deki 1 numaranın bir sivil olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

OHAL KARARI

OHAL kararına da değinen Bakan Canikli, “OHAL'in uzatılmamasını istiyoruz. Belki tamamını bile kullanmak zorunda kalmayabiliriz. Türkiye'de her alanda normale dönmemiz gerekiyor. Sermaye çıkışları olmadı. Sermaye girişleri hala devam ediyor. Yatırımcılar açısında da bu darbe girişiminin olumlu etkileri oldu. Çünkü bu teşebbüsün halk tarafından bertaraf edilmesi onlar için de olumlu karşılandı.” ifadelerini kullandı.

feto’nun-15-temmuz-darbe-girisiminin-1-numarasi-sivil-mi-asker-mi-1.jpg

MISIR VE GÜLEN'İN İADESİ KONUSU

Basında FETÖ üyelerinin Mısır’da toplandığına ilişkin iddiaların yer alması ve ABD’nin Gülen kararını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “ABD'nin bütün bu olaylardan sonra bu örgütün elebaşını başka bir ülkeye göndereceklerini düşünmüyorum. Aramızda bir anlaşma var. Suçluların iadesiyle alakalı. Hal böyle iken ABD'nin Gülen'i başka bir ülkeye göndermesi başka anlamlara gelir. Örgütün elemanları büyük oranda tasfiye edildi. Sistematikleri dağıtıldı. Emniyet ve yargı içerisindeki elebaşları tasfiye edildi. 17 ve 25 'teki darbe girişimlerini emniyet ve yargı içindeki örgüt elemanları ile yaptılar.” Dedi.

 

Canlı Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.