FETÖ’den ihraç için 6 kriter kullanılıyor

FETÖ’den ihraç için 6 kriter kullanılıyor

Bank Asya bağlantısı, ByLock kullanımı, kanunsuz ihaleler, HSYK seçimleri, MERNİS ve HTS kayıtları, örgüt üyelerini ele veriyor, savcılık tarafından delil kabul ediliyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olan kişilerle ilgili 6 önemli kriterin dikkate alındığı kaydedildi. Soruşturmalara dayanak teşkil eden ve “önemli” olarak değerlendirilen deliller şöyle:
1-BANK ASYA: 17 Aralık 2013’te FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in çağrısıyla, 6 Ocak 2014’te hesap açtırarak, 10 bin ila 30 bin TL arasında para yatırarak Bank Asya’yı kurtarma harekâtına katılan kişiler doğrudan örgüt üyesi olarak nitelendiriliyor. Bankayı kurtarma operasyonuna katılan kamu görevlileri, açığa alınırken aynı zamanda örgüt üyeliğiyle suçlanıyor. Söz konusu harekata 3 bin 500 emniyet personelinin katıldığı belirtildi. 
2-BYLOCK: FETÖ üyeliğinde en güçlü delillerden biri de kripto haberleşme sistemi olan Bylock, Eagle gibi programları kullanmak. Kullanıcılar, örgüt üyeliğiyle suçlanırken, kamu kurumunda görev alıyorsa da açığa alındığı ya da ihraç ediliyor. 
3- İHALELER: Örgütün en önemli gelir kaynaklarından biri olan kamu ihalelerini mercek altına alan savcılık, tespit ettiği bazı kısımları delil olarak nitelendirdi. Bazı bakanlık ve kamu idaresi, genel müdürlük gibi kurumların bu örgütün kadroları tarafından yönetildiği için ihalelerin de onların istediği şirketlere verildiğini tespit eden savcılık, 17-25 Aralık girişiminden sonra ihale işlemlerinin içinde bulunan kişiler için de örgüt üyesi değerlendirmesi yapıyor. 
4-HSYK SEÇİMLERİ: Örgütün kırılma noktası olan 2014 HSYK seçimlerinde, örgüt mensubu olan hâkim ve savcılar HSYK üyesi seçilebilmek için bağımsız aday olmuşlardı. Bunların HSYK üyesi seçilmesi için aktif rol alan, çalışma yürüten yargı mensupları ihraç edilerek, FETÖ üyeliği ile suçlanıyor. 
5- MERNİS KAYITLARI: Savcılık, MERNİS kayıtlarını da mercek altına aldı. Örgüt üyelerinin kaldığı “ışık” evlerinin kayıtları incelenirken, söz konusu evlerde kalan kişilerin daha sonra hangi göreve geldiği, kimlerle evlilik yaptığı tespit edildi. Tespitler, şüpheliler hakkındaki suçlamalara ek delil olarak gösterildi. 
6- HTS KAYITLARI: Özellikle telefonları dinlemeye alınan kişilerin kimlerle irtibatlı oldukları, kimleri aradıklarını gösteren HTS kayıtları FETÖ soruşturmaları kapsamında en önemli delil niteliğinde. HTS kayıtları sayesinde kişilerin örgütün tepe noktalarında olan şahıslarla irtibatlı olup olmadığı belirlenebiliyor.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.