FETÖ'de yükselmenin şartı Risale-i Nur'u bozmakmış

FETÖ'de yükselmenin şartı Risale-i Nur'u bozmakmış

FETÖ'nün, Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerin yanında Risale-i Nur'ları da amacına alet ettiği bir kez daha görüldü

Risale Haber-Haber Merkezi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holdinge yönelik soruşturma kapsamında, holdingin Bağcılar'daki Teker İş Merkezinde duvar içinde tespit edilen gizli bölmede bulunan Kimse Yok Mu Derneğine ait 40 terabaytlık sunucudan kopyalanan materyallerin incelenmesi sürüyor. 

AA'nın haberine göre emniyet yetkililerince incelenen dijital verilerde ortaya çıkan ve dikkat çeken bir belgede, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in bazı kitaplarından hazırlanan test soruları bulundu. Örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde yükselmek isteyenler için hazırlandığı öne sürülen testlerde, FETÖ/PDY lideri Gülen'le ilgili farklı soruların yer alması dikkati çekti.

"Kastamonu Lahikası" ve "Asrın Getirdiği Tereddütler 1" başlığıyla hazırlanan test sorularının giriş sayfasında "dikkat" yazısının altında 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü yönünde uyarı yapıldığı görülüyor.

LAHİKALARI OKUMAZLARDI... OKUDUKLARI BÖLÜMLER KENDİLERİNE YONTMAK İÇİNMİŞ

Bediüzzaman Hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatından olan Lahikalar kitaplarını okumadıkları bilinen FETÖ'nün "Kastamonu Lahikası" kitabına ilişkin test hazırlaması dikkat çekti. Ancak sorular incelendiğinde sınavda neden Kastamonu Lahikası'ndan sorular yer aldığı anlaşıldı. 

Bir soruda, Bediüzzaman'ın güya kendilerinin geleceğini işaret ettiği vurgulanıyor: "Üstadımız bu hadisi şerifle hizmetin geleceği hakkında gaybi işaretlerin çıkarmanın" doğru olduğuna dair cümle yer alıyor.

O CÜMLEDEN SADELEŞTİRME YAPILIR ANLAMI ÇIKARMIŞLAR

Yine Kastamonu Lahikası'nda Risale-i Nur'un "şerh, izah, tekmil, tahşiye, neşir, talim, telif, tekmil, tanzim, tertip, tefsir ve tashih" edilebileceğine dair paragraf sorusunda FETÖ üyeleri açısından "Risale-i Nurlara izahlar yapılıp insanların anlayabileceği sadeleştirmeler yapılabileceği" doğru şık olarak yer almış.

FETÖ'NÜN RİSALE-İ NUR'A İHANETİ

FETÖ, 2012 yılında Risale-i Nur'u sadeleştirme adı altında, anlamını bozan büyük bir tahrifata girişmişti. Bediüzzaman Said Nursi'nin bu yönde reddiyeleri olmasına rağmen sadeleştirmeyi gerçekleştiren FETÖ'ye talebeleri de büyük tepki göstermişti. Sadeleştirme çalışmaları Kaynak holding'e kayyum atanmasından sonra sona erdirilmişti.

kastamonulahikasi_fetosoru.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum