'FETÖ ve DEAŞ İslam dünyasının ortak tehdidi'

'FETÖ ve DEAŞ İslam dünyasının ortak tehdidi'

Diplomatik ve akademik eğitimi birleştiren genç diplomat adaylarına yönelik uluslararası toplantıda, FETÖ ve DEAŞ "İslam dünyasının ortak tehdidi" kabul edildi.

Diplomatik ve akademik eğitimi birleştiren genç diplomat adaylarına yönelik uluslararası toplantıda, FETÖ ve DEAŞ "İslam dünyasının ortak tehdidi" kabul edildi.

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (IKGF-Dİ) Medya Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, IKGF-Dİ tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Model OIC” Uluslararası Diplomasi Simülasyonu ve Akademik Eğitim Programı, 23-29 Ekim tarihlerinde İran’ın Meşhed şehrinde gerçekleştirildi.

Diplomatik ve akademik eğitimi birleştiren uluslararası program olan zirvede, 44 ülkeden 132 öğrenci, İslam coğrafyasındaki önemli konuları masaya yatırdı.

IKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araqchi, İran Kültür Bakanı Abbas Salehi, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Taha Özhan ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, zirvede birer konuşma yaptı.

İKGF-Dİ Başkanı İskandarov, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin bir numaralı hedefi İslam gençliğinin, bu örgütlerden korunması ve İslam coğrafyasının kalkınması için kararlı bir çalışma sürdürdüklerini bildirdi.

İskandarov, gençlerin ülkelerin geleceği olduğunu vurgulayarak, "Geleceğimizi gençlerimize yaptığımız yatırımlarımız ve desteklerimiz belirleyecek. Bu nedenle İran’da bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz 'Model OIC' Global Diplomasi Simülasyonu, geleceğin diplomatlarını yetiştirdiğimiz çok önemli bir çalışma. Bugün burada eğitim alan gençlerimizin dünyanın her yerinde ülkelerini ve İslam coğrafyasını en iyi şekilde temsil edeceklerine, başta İslamofobi ve İslam’ı kullanan terör örgütleri olmak üzere İslam dünyasının kanayan birçok yarasına çözüm bulacaklarına inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

'FETÖ ve DEAŞ İslam dünyasının ortak tehdidi'

Genç diplomat adaylarınca alınan kararlarda, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri, İslam dünyasının ortak tehdidi kabul edildi, Yukarı Karabağ ve Suriye konusunda İslami dayanışma gösterilmesinin önemi vurgulandı. İslamofobi ile etkin mücadeleye geniş yer ayrılan karar metninde, Batı siyasetinde bulunan ılımlı siyasi akımlarla iş birliği yapılması yönünde ortak yaklaşım sergilendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.