FETÖ temizliği TFF'ye uzandı

FETÖ temizliği TFF'ye uzandı

15 Temmuz'daki ihanet girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan FETÖ operasyonları, TFF'de de başladı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in ekibinin de bu kapsamda incelendiği belirtildi.

Darbe girişiminden sonra devletin çeşitli birimlerinde başlatılan soruşturmalar Türkiye Futbol Federasyonu'na da sıçradı.

Federasyon yöneticileri başta olmak üzere, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ekibi, MHK ile Tahkim dahil tüm kurulların ve çalışanların, kimlik bilgileri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındığı belirtildi.

Klasman listesini açıklayan MHK'nın, gözlemci listesini yapılan soruşturma sonucuna göre açıklayacağı aktarıldı.

MHK'dan bir yetkili konuyla ilgili AMK Spor'a açıklamalarda bulundu. Söz konusu yetkilinin açıklamaları şöyle;
 

  • 'Şu anda tüm devlet kurumlarında FETÖ'ye yakın kişiler temizleniyor. Bizim de içimizdekileri temizlememiz gerekiyor. Keşke hakemleri de açıklamasaydık. Şimdi hakemler de araştırılıyor. Şu anda şüpheli 7-8 kişi olduğu söyleniyor.'


Temsilciler arasında çok sayıda emniyet mensubu ve bürokrat bulunuyor
Bazı il hakem kurullarında da şüpheliler olduğu, bunların bir an önce temizlenmesi gerektiği, emniyetten gelecek sonucun beklendiği belirtiliyor. Hakem seminerinin 3-9 Ağustos tarihleri arasında Riva'da yapılacağı kaydedilirken temsilci listesinin açıklanması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Temsilciler arasında çok sayıda emniyet mensubu ve bürokratın olması, TFF'yi düşündürüyor.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.