FETÖ sadece Türkiye'nin problemi değil

FETÖ sadece Türkiye'nin problemi değil

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Koç, 15 Temmuz'un FETÖ zihniyetinin başka ülkeler için de tehdit oluşturduğunu gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra FETÖ ile mücadelede atılacak adımları değerlendirdi.

Bosna Hersek'te de başta eğitim olmak üzere farklı alanlarda faaliyetleri bulunan FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Koç, ''Bu konu, sadece Türkiye'nin konusu değil. Bu konu aslında uluslararası camiada FETÖ'nün uzantısının olduğu her ülkeyi ilgilendiriyor. Türkiye'nin o gece yaşadıkları, hepimizin yaşadığı bu hain saldırı, bu 'kara gün', aynı zamanda birçok dersler de içeriyor.'' dedi.

Koç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, FETÖ zihniyetinin başka ülkeler için de tehdit oluşturduğunu gösterdiğini vurgulayarak, ''Bu sadece Türkiye'nin problemi değil. Bu bütün bu coğrafyadaki diğer ülkelerin de problemi. Dolayısıyla buradan çıkarılacak sonuç net: Bugün Türkiye'nin başına gelen yarın bir gün güvenlik açısından Bosna Hersek'in de başına gelebilir, diğer başka ülkelerin de başına gelebilir. Biz bunu istemiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Diğer ülkelerden FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği yapmalarını beklediklerini kaydeden Koç, bu güvenlik riskinin herkese zarar verdiğini aktardı.


 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.