FETÖ ile mücadele için kuruldular

FETÖ ile mücadele için kuruldular

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ve benzer yapılanmaların faaliyetlerini izlemek ve açığa çıkarıp deşifre etmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde özel bir şube oluşturuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve benzer yapılanmaların faaliyetlerini takip etmek ve bu faaliyetleri açığa çıkarıp deşifre etmek amacıyla özel bir şube oluşturuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde FETÖ/PDY ve benzer yapılanmaların faaliyetlerinin takibi ve deşifre edilmesi amacı ile yeni bir şube oluşturuldu.

Her şubenin, konularına göre A,B,C gibi harflerle sınıflandırıldığı İstihbarat Daire Başkanlığı bünyesinde, FETÖ/PDY ile mücadele için oluşturulan yeni şubeye "İ" Şube Müdürlüğü ismi verildi.

FETÖ/PDY ve aynı bağlamda oluşturulabilecek, "legal görünümlü illegal" terör örgütlerinin faaliyetlerini takip edecek olan şubenin görev alanındaki faaliyetleri, daha önce başkanlık bünyesinde bulunan Organize ve İstihbarata Karşı Koyma (İKK) şubeleri yürütüyordu.

Darbe girişimi sonrası artan iş yükü ve daha nitelikli mücadele amacı ile oluşturulan, uzman personelin bünyesinde toplandığı "İ" Şubesi, terör örgütünün faaliyetlerinin doğrudan takip edilerek ortaya çıkarılması ve etkisiz kılınmasıyla görevlendirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.