Fenomen Müslüman hesabı iyiliğe örnek olmak istiyor

Fenomen Müslüman hesabı iyiliğe örnek olmak istiyor

Müslümanlar örnek davranışlar ile insanları etkilemeye devam ediyor. Son günlerin sosyal medya fenomenlerinden biri de ‘Her gün bir iyilik yapan’ Müslümanların paylaşıldığı instagram hesabı oldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Müslümanlar sosyal medya üzerinden de örnek davranışları ile dünyaya gerçek İslam’ı göstermeye devam ediyor. Bunun son örneği Amerika’dan geldi. Bir instagram hesabı uzun zamandır Müslümanların gün içindeki güzel davranışlarını, örnek aktivitelerini, yaptıkları iyilikleri takipçileri ile paylaşıyor.

Sayfanın başlıca amacı İslam üzerinde oluşturulan kötü algıyı kırmak. Müslümanları “kötü” işaretleyip, toplumdan dışlama amacında olan kötü emelli kitlelere karşı büyük bir cevap olduğu düşünülen instagram hesabı, 1 ay içerisinde fenomenlerden biri haline geldi.

Hesabın kurucusu bir imam. Masoud Zareian adlı imam, başlarda kendi yaşantısını yansıttığı hesabına gelen yoğun ilgiden sonra, ülke genelinde Müslümanlardan gelen güzel fotoğrafları paylaşmaya devam etti. Zaman içinde Müslümanların sosyal hayat içerisinde yaptıkları iyilikleri paylaşan bir hesaba dönüşen Zareian’ın hesabı, 1 ay içerisinde 2 milyona yakın takipçi sayısına ulaştı.

Hesapta paylaşılan fotoğraflar ise gerçekten görülmeye değer; yemek ziyafeti veren Müslümanlar, çiçekleri koruyan ve yetiştiren imamlar, yaşlıları ziyaret eden Müslüman çocuklar ve sosyal hayat içinde yardımlaşan Müslümanlar hesabın en çok sevilen fotoğrafları arasında.

Buzzfeed’in haberine göre çok tutulan hesabın sahibi önümüzdeki günlerde diğer sosyal medya araçları üzerinden bu güzel projeyi geliştirmeyi düşünüyor. 

Kaynak: RisaleHaber.com

Müslüman Fenomen Masoud Zareian instagram hesabıMüslüman Fenomen Masoud Zareian instagram hesabıMüslüman Fenomen Masoud Zareian instagram hesabıMüslüman Fenomen Masoud Zareian instagram hesabı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.