Fenerbahçe'li Sow: Türkiye gibi Müslüman bir ülkeyi...

Fenerbahçe'li Sow: Türkiye gibi Müslüman bir ülkeyi...

Fenerbahçe'nin müslüman futbolcusu Moussa Sow; Cumartesi gecesi Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı hakkında konuştu.

Fenerbahçe'nin Cumartesi gecesi yaşadığı olay sonrasında Moussa Sow'un, Demba Ba'yı arayarak, "gidelim bu ülkeden" dediği iddia edilmişti. Fakat Senegalli oyuncu, ülkesinde yayın yapan Dakar FM'e tam tersi açıklamalarda bulundu. Sow olayı şu şekilde anlattı:

''2 gol atmıştım ve otobüs içinde şakalaşarak dönüyorduk. Otobüs bir anda sağa sola gitmeye başladığında lastiğimiz patladı sandım. Ama otobüsünön tarafındaki panik halini görünce ters giden birşeyler olduğunu düşündüm. Tüm oyuncular ön tarafa koşmaya başladı.

Çok korkunç bir gece yaşadık, birileri hepimizin ölmesini istedi. Ama bilmedikleri, 'insanlar başkaları istediği zaman değil Allah istediği zaman ölürler.' Hepimiz çok korktuk. Bazı arkadaşlarımız, korkudan hareket edemiyor, bazıları ise otobüs durduktan sonra bile inmeme konusunda diretiyordu.

İÇİNDE ALLAH SEVGİSİ OLAN BUNU YAPMAZ

Yaşanan olayın faillerinin bulunacağı yönünde bize sözler verildi. Konuyla ilgili bir fikrim veya kimin yapmış olabileceği ile ilgili bir düşüncem yok. Ama bu içinde Allah ve insan sevgisi olan birisi tarafından yapılmış olamaz. 2 gündür sürekli bu olay üzerinde konuşuyoruz. Ben bu konuşmaların ardından, olayın Türkiye gibi Müslüman bir ülkeyi küçük düşürmek için yapılmış olabileceğine inanıyorum.

Çünkü futbol içinde kavgalar olsa da, katliam isteyecek kadar vahşileri barındırmaz. Fenerbahçe'yi ve taraftarını seviyorum. Böyle bir olay sonrasında beni seven, destek olan bir ülkeyi bırakıp gitmeyi düşünemem. Dünyanın her yerinde benzeri şeyler başınıza gelebilir.''

ÜlkeHaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum