Fenerbahçeli Dünya Yıldızı Suriyeli Çocuklar Sergisinde

Fenerbahçeli Dünya Yıldızı Suriyeli Çocuklar Sergisinde

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, Suriyeli çocukların durumuna dikkat çekmek için düzenlenen sergiye katıldı.

 Eğitim uzmanı Tülay Demir Oktay ve ekibi, Avrupa'da göç yolunda kayıp olan 10 bin Suriyeli çocuğun durumuna dikkat çekmek için 'Resimler ile konuşan çocuklar' adlı sergiyi önceki gün Zorlu'daki Raffles Hotel'de gerçekleştirdi. Ülkemizde yaşayan Suriyeli çocukların yaşamlarına dikkat çeken sergiye Robin van Persie başta olmak üzere birçok ünlü isim de katıldı.
Tülay Demir Oktay, başlattığı bu sosyal sorumluluk projesiyle "Çocukların çizdikleri resimlerin, onların iç dünyalarını anlamamızda ne kadar önemli bir kaynak olduğunu gösteriyor" diyerej şöyle konuştu: "Projemizle Avrupa'ya mülteci olmak üzere göç ederken kaybolan Suriyeli çocuklar üzerinde farkındalık sağlayacağız. Tüm dünyadan mülteci çocukların çizmiş oldukları resimleri analiz edeceğiz." "Böylelikle uluslararası basında ve dünya gündeminde ses getireceğiz. Avrupa'da göç yolunda kaybolan mülteci çocuklara yazılı ve görsel basın yoluyla dikkat çekeceğiz. Zaten projemizi gerçekleştirirken birçok sivil toplum ve yardım kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışıyor olacağız." Sergiye eşi ve çocuklarıyla birlikte katılan Robin van Persie ise, "Spor kadar ailece sanata da düşkünüz. Tüm dünyanın Suriyeli çocukların dramına dikkat çekmesi gerekiyor" dedi. Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'da sergiye eşi Neslişah Alkoçlar'la birlikte katıldı.

NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.