Fen eğitimi, insanı kâinat okuryazarı yapmalı!

Fen eğitimi, insanı kâinat okuryazarı yapmalı!

Fen dersleri müfredatlarının ortak özelliğinin çocukların gelecekte birer kâinat okuryazarı olmasını sağlamak

Merkezi Ankara’da bulunan Risale Akademi müfredat çalışmalarına devam ediyor. Akademi çalışmalarında geliştirilmekte olan Fen dersleri müfredatlarının ortak özelliğinin çocukların gelecekte birer kâinat okuryazarı olmasını sağlamak; insanı ve kâinatı anlamak ve anlamlandırmak; insani gelişmişliğe katkı sunmak olması gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklama şöyle:

Hangi sınıf düzeyinde olursa olsun, Fen ve Teknoloji dersleri insanı anlamakta bir araçtır. Bu anlamın çocuklarda varoluş nedenini sorgulama sonucuna götürmesi gerekir.

Fen derslerinde kullanılacak yeni bir yöntem olarak, kısa adı STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve matematik) olan yaklaşım, insanın tabiat üzerinden kendini ve kâinatı okuma ve anlamlandırmayla sonuçlanan bir yolu takip etmesi gereken bir yöntemdir. 

Eğitim, insanı, bir hazine arayıcısı, meraklı bir kâşif haline getirmeli; önce kendini (ene-benlik), sonra da kâinatı keşfetme merakını tahrik etmeli, kendini keşfedebilen insan kâinatı da keşfedebileceği sırrını yakalayabilir. 

SİZ DE MÜFREDATA KATKI VERMEK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.