Fatsa'dan Suriye'ye 6 TIR yola çıktı

Fatsa'dan Suriye'ye 6 TIR yola çıktı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, iç savaş halinde olan Suriye'deki muhtaç insanlar için Fatsa Müftülüğü'nün öncülük ettiği yardımlar bugün yola çıktı.

Fatsa Müftülüğü'nce 1 ya da 2 TIR için başlatılan kampanyada 6 TIR yardım toplandı. Fatsa Hükümet Konağı önünde yapılan programda konuşan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, konu gündeme geldiğinde Kaymakam Bey'e arz ettiğini ve kendisinin olumlu yaklaşımı sonucu kampanyayı başlattıklarını söyledi. Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca'nın 'Bir lokma bile ulaştırsak bizim için kardır' dediğini hatırlatan Hüseyin Can, 'Ve yola çıktık. İlk düşüncemiz 1 TIR göndermekti. Sonra din görevlileri arkadaşlarıma durumu aktardım. 'Biz oraya 1 TIR gönderebilir miyiz?' dedim. Onlar da 'neden olmasın' dediler. Ama 1 TIR'dan fazla oldu. 30 ton un oldu. 34 bin TL paramız oldu. Şimdi oraya kadar gideceğiz. Döndüğümüzde size bilgi vereceğiz. Allah sizden razı olsun' dedi.

'ACILARIN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ DİLİYORUZ'

Müftü Hüseyin Can'dan sonra söz alan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, çok duygusal bir ortam olduğunu belirtti. Hüseyin Anlayan, 'Yardımlarıyla destek veren o sıkıntıları görüp yardım edenlerden Rabbim razı olsun. Küçük bir çocuğun bile oyuncağını göndermesi Allah'ın bir lütfudur. Acıların bir an önce bitmesini diliyoruz. Bu yardımı yapmayı bizlere de nasip etsin' diye konuştu.

'FATSA ADINA ÇOK DUYGULANDIM'

Son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Suriye'de iç savaşın devam etmesinin herkesi üzdüğünü hatırlatarak, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Hepimizi üzen iç savaş devam etmekte. Allah kimseye bu zulmü vermesin. Bir ay önce müftümüz oradaki kardeşlerimiz için kampanya başlatmak istediğini söyledi. Biz de hemen görevlendirmeleri yaptık. Din görevlilerimiz büyük gayret gösterdi. Fatsa ve çevresi büyük özveride bulundu. Bir TIR yardım düşünürken 6 TIR oldu. Fatsa adına çok duygulandığımı söyleyebilirim. Kardeşlik, kendisini zor günlerde belli eder. İnananlar kardeştir. Milletimiz dünyanın neresinde sıkıntı varsa yardımcı olmuşlardır. Birlik beraberlik sergilemiştir. Bu gün de güzel bir örnek yaşıyoruz. Yardımlar ulaştığında hepimiz bunun hazzını yaşayacağız. Başta ilçe müftümüz ve din görevlilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.