Fatsa'daki Camiden Çocuğunu Al Camiye Gel Projesi

Fatsa'daki Camiden Çocuğunu Al Camiye Gel Projesi

ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde Orta Büyük Cami Derneği tarafından 'Çocuğunu al camiye gel', 'Torununu al camiye gel' projesi başlatıldı. Sabah namazına çocuk ve torunlarıyla gelen cemaate namaz sonrası kahvaltı verildi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bulunan Orta Büyük Cami Derneği tarafından her Cumartesi günü sabah namazının cemaatle kılınmasının teşvik edilmesi amacıyla çalışma hazırlandı. Orta Büyük Cami Derneği Başkanı Ali İyi ve cami imamı Necati Ergül, müezzinler Sabri Yetişek ve Burhan Türk, uygulamaya koydukları projeye ilçe sakinlerinin destek verdiğini söyledi. Sabah namazının ardından camiye çocuk ve torunlarıyla gelen cemaate cami derneği tarafından kahvaltı verildi. Cami imamı Necati Ergül, cemaati sürekli görmeyi arzu ettiğini belirerek şöyle dedi:
 
"Hayatınızın bir parçasında caminizi sahiplenmek ve cemaat olmak var. Veli ve çocuklarımızı her zaman camide bekleyeceğiz. 'Neden sabah namazında sizlerle buluştuk?' derseniz; 'İnsanlar yatsı ve sabah namazındaki fazileti bilseler camiye sürünerek de olsa gelirlerdi' hadisinden yola çıktık. Projemizin başarılı olduğuna inanıyorum. Bundan sonrada etkinliklerimiz devam edecek. Yaş gruplarına göre futbol takımları oluşturup halı saha ve değişik yerlerde buluşarak etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz."
 
Cami Derneği Başkanı Ali İyi ise, "Birlik ve beraberlik içinde sabah namazımızı kıldık ve güzel bir projeyi Fatsa’da başlatmış bulunuyoruz. Katılımcı herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sabah namazına gelen çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.