Fatsa'da Çocuğunu Al Camiye Gel Kampanyası

Fatsa'da Çocuğunu Al Camiye Gel Kampanyası

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Orta Büyük Camisi’nde başlatılan ve Türkiye’de ilk kez uygulanan “Her Cumartesi Sabah Namazlarına Çocuğunu Al Camiye Gel, Torununu Al Camiye Gel” kampanyası henüz bir hafta önce başlamasına rağmen çok büyük ilgi görmeye başladı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Orta Büyük Camisi’nde başlatılan ve Türkiye’de ilk kez uygulanan “Her Cumartesi Sabah Namazlarına Çocuğunu Al Camiye Gel, Torununu Al Camiye Gel” kampanyası henüz bir hafta önce başlamasına rağmen çok büyük ilgi görmeye başladı.
 
Cuma namazı hutbelerinde ve sosyal paylaşım sitelerinden duyurularak yapılan çağrılara ilçe halkı büyük ilgi gösterdi ve çocuğunu alan torununu alan sabah namazında camiye koştu. Fatsa Orta Büyük Camisi’nde kampanya nedeniyle bu sabah cuma namazı gibi kalabalık bir cemaat olduğu gözlendi. Uykularından feragat ederek büyükleriyle sabah namazı için camiye koşan çocuklar herkesi duygulandırdı ve ‘projenin hedefe doğru yol aldığı’ şeklinde yorumlar yapıldı. Sabah namazından sonra çocuklara cami görevlileri tarafından kahvaltı da verildi.
 
“GERÇEKTEN MUHTEŞEM BİR FİKİR”
Projeyi başlatanlara teşekkür eden İsmail Sezgin isimli vatandaş, “Çocuklarımızı biz sabahın bu saatinde yüce yaratanımıza secde imkanı tanınmış. Bizim de aslında hep aklımızda olan bir şeydi ama bir türlü Bismillah diyemiyorduk. Dün cuma namazındaki duyurunun ardından bu sabah çocuğumuza alarak sabah namazı için camiye geldik. Gerçekten muhteşem bir fikir sanki bir bayram namazı kalabalığında bir cemaat vardı” dedi.
 
Eğitimci olan Adil Keskin ise, “Bu olayı düşünenleri tebrik ediyorum. Kesinlikle ağaç yaş iken eğilir. Kesinlikle hayatın içine dokunan bir uygulama olmuş. Bu yaşlarda camiye gelme alışkanlığı kazanan çocukların bundan sonra da sabah namazlarına camiye gideceklerine inanıyorum” diye konuştu.
 
“VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
İlçe Müftüsü Hüseyin Can ise gördüğü manzara karşısında, “Doğrusu şu anda mutluluktan uçuyor gibiyim. Bu proje tuttu ve bu projeyi icra eden cami görevlilerimize ve derneğimize teşekkür ediyorum. Çocuklarını ve torunlarını alıp camiye gelen velilere çok teşekkür ediyoruz. Şunu belirtmek isterim ki, burada çocuklarımıza verilen kahvaltıların masrafı cemaatten toplanan paralarla karşılanmıyor. Bizim vatandaşımız ve esnafımız bu projeye sahip çıktılar. Bu projeyi uygulayanları Allah kabirlerini güzel eylesin inşallah ve Peygamberime yoldaş eylesin” şeklinde konuştu.
 
“BU KAMPANYAMIZI İSTİŞARE İLE KARARLAŞTIRDIK”
Fatsa Orta Büyük Camisi İmam Hatibi Necati Ergül de bu kampanyayı istişare yaparak başlattıklarını ifade ederek, “Biz bir hadis bir ayetten yola çıktık. ‘Allah’ın mescitlerini Allah’a ve ahret gününe inanalar imar’ ederler. Bu imardan maksat sadece camileri yapmaktan maksat olmadığını, onların içine cemaat olmak gerektiği buyrulmuştur. Bu yolda kampanyamız güzel de oldu, çocuklarımızı cemaatte görmek bizleri çok mutlu etti. Biz normalde 3 saf cemaatle sabah namazı kılarken, şimdi bir cuma namazı gibi caminin dolduğunu gördük” açıklamasında bulundu.
 
Çocuklar da bu kampanyanın çok hoşlarına gittiklerini, sabah namazı için hiç de zorlanmadan uyanarak camiye geldiklerini ifade ettiler.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.