Fatma Şahin: FETÖ bir buzdağı

Fatma Şahin: FETÖ bir buzdağı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "FETÖ bir buzdağı" benzetmesi yaparak, "Bu yapının ipi kimlerin elinde belli değil." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine, 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fatma Şahin, UCLG 5. Zirvesi için geldikleri Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yapılan oturumlarda, 15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasında yaşananları anlattıklarını belirtti.

FETÖ'nün, yurt dışında da ciddi bir tehdit olduğuna değinen Şahin, "altın nesil yetiştirmek" ve "Türkçeyi dünya dili yapmak" iddialarıyla hareket eden bu yapılanmayla ilgili "FETÖ bir buzdağı" benzetmesini yaparak şunları kaydetti:

"Bu yapının ipi kimlerin elinde belli değil. FETÖ'nün ipini elinde tutanların, bölgemiz ve ülkemiz üzerindeki emellerini nasıl gerçekleştirmeye çalıştığını 15 Temmuz'da gördük. Bu kuklanın oynatıcılarının, 15 Temmuz'da nasıl suçüstü yakalanıp mağlup olduklarını da gördük. Başarısızlıklarına hala inanamıyorlar ve şoktalar."

Şahin, FETÖ'nün yurt dışında da dezenformasyona devam ettiğini, örgütün elindeki finansal gücü başka ülkelerdeki karar mekanizmalarını etkilemek ve sivil toplumu yönlendirmek için kullandığını dile getirdi.

Örgütün, yabancıları Türkiye konusunda yanlış yönlendirdiğini ifade eden Şahin, "Dolayısıyla bu yapıyla hiç durmadan, yorulmadan mücadele etmemiz, sonuca gitmemiz ve bu yapıyı hem içeride hem de dışarıda yok etmemiz gerekiyor." dedi.

"Dünya, üç maymunu oynuyor"

Fatma Şahin, UCLG konusunda da Türkiye'nin, dünyada hak ettiği yere gelebilmesi için bu tür organizasyonları etkin bir şekilde kullanması gerektiğini vurguladı.

Şahin, yeni UCLG Başkanı Parks Tau'nun yoksulluk ve göç üzerinde çalışacağını aktararak, "Biz artık kendisiyle oturur konuşur çalışırız. Yeni başkanın da demokratik bir olgunluk içinde herkesin başkanı olduğunu göstermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ortadoğu'nun mevcut haliyle dünyanın en önemli bölgesi olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, Bogota'da Türkiye'nin ve Gaziantep'in mültecilerle ilgili çalışmalarını da anlattığını aktardı.

Şahin, dünyanın Türkiye'nin mülteciler için yaptıkları karşısında "üç maymunu oynadığını" sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.