Fatih Terim en çok oruç eleştirisine kızdı TRT'yi fırçaladı

Fatih Terim en çok oruç eleştirisine kızdı TRT'yi fırçaladı

Fatih Terim ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil arasındaki oruç atışmasında fırçayı TRT yedi

Risale Haber-Haber Merkezi

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi "futbolcular oruç tutacak mı" sorusuna "Orucu futbolcuların yerine biz tutarız" diyen Fatih Terim'e TRT'de yapılan eleştiri Terim'i çok kızdırdı. Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenidiği maç öncesi ve sonrası açıklamalarda bulunan Terim, isim vermeden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i eleştirdi.

MAÇTAN ÖNCE DE TEPKİ

Maçtan önce de Prof. Şimşirgil'i gündemine alan Terim, "TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT'den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT'de. Tarih programında 'milli takım bir an önce dönmeli' deniyor.  Sen de diyorsun ki hocam neden suratınız asık diyorsunuz. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz" şeklinde konuştu.

MAÇTAN SONRA DA TEPKİ

Maç sonrası ise TRT muhabirinin sorusunu da tersleyen Terim, "“Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye tepki gösterdi.

PROF. ŞİMŞİRGİL: ONLARIN BAŞLARINDAKİ "YERİNİZE ORUÇ TUTARIM" DİYEN BİRİ

Fatih Terim'in "Orucu futbolcuların yerine biz tutarız" sözlerine bir çok tepki gelmişti. En büyük eleştiriyi ise TRT'deki bir programa katılan Prof. Ahmet Şimşirgil yapmıştı. 

Türkiye'nin İspanya'ya 3-0 yenilmesinin ardından canlı yayında Fatih Terim'in "biz orucu futbolcuların yerine tutarız" sözlerini hatırlatan Şimşir, "Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin" demiş ve Terim'e istifa çağrısında bulunmuştu.

ŞİMŞİRGİL'DEN TERİME ANINDA CEVAP

Fatih Terim'in maç sonrası açıklamalarına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de twitter hesabından şöyle cevap verdi.

"Terim benim yüzümden TRT yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV'de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım" 

"Ruhsuz oynanan futbol için 4 dk spor yorumu. Üstelik Pelin hanım bana itiraz etti. Yani söylediklerim TRT ve Gündem Ötesini bağlamaz. Biline"

ahmetsimsirgil_risalehaber-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum