Fas'ta gençleri terörizmden uzak tutmak için online eğitimler başladı

Fas'ta gençleri terörizmden uzak tutmak için online eğitimler başladı

Bir İslam ülkesi olan Fas'ın en önemli problemlerinin başında gençlerin cahilleşmesi ve bu nedenle DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerinin ağına düşmesi yer alıyor. Bunu fark eden bir grup, çareyi internette buldu

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dünyanın her yerinde olduğu gibi İslam coğrafyasında da en büyük problemlerin başında terörizm yer alıyor. İslam dünyasına musallat olan DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütleri özellikle internet üzerinden yaptıkları propagandalar ile genç beyinleri kirletip ağına düşürmeye çalışıyor.

Fas'taki Chababe adlı kuruluş, gençleri tuzağa düşürmek isteyen bu terör örgütlerinin propagandası ile mücadele için Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformları üzerinden eğitim yayınları başlattı. Bu yayınlarda gençlere Kur'an-ı Kerim ve Hadis konusunda doğru bilgiler verilmeye çalışılıyor.

Chababe'yi çalıştıran üç kişilik ekip - bu isim Arapça "gençlik" anlamına geliyor - canlı yayınlarda bu konuları tartışmak için genellikle psikologlar ya da sosyologlar getiriyor. Ekip ayrıca düzenli olarak İslam alimlerini tavsiye için çağırıyor. Chababe, şiddet ve aşırılıklara karşı Fas'ın kapsamlı kampanyasına liderlik eden hükümet araştırma enstitüsü olan İslam Edebiyatı Meclisi Ligi'nin bir parçası.

Platformun eğitimleri sadece videolar ile sınırlı değil. Chababe aynı zamanda teknoloji ekibine küçük video oyunları ve eğitici diziler hazırlatarak gençleri kendilerine daha çok çekmek isteğinde.

Religion News'in haberine göre bu girişimin başladığı Fas ülkesinde son günlerde terör kaynaklı saldırılar son derece can yakıcı bir hal almaya başladı. Fas, bu nedenle özellikle gençlerin İslami eğitimine daha çok yoğunlaşmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.