Fas'ta ezan sesine müdahale tartışma çıkardı

Fas'ta ezan sesine müdahale tartışma çıkardı

Fas'ta Dar el Beyda şehrinde vatandaşların şikayeti üzerine ezan sesinin kısılması kararı alındı

. Karar ülkede büyük tartışmaya neden oldu. Yönetim ise kararın eski olduğunu iddia ediyor

Fas’ta bazı vatandaşların şikayeti üzerine resmi makamlar, müezzindenlerden sabah ezanının sesinin kısmasını istedi. Söz konusu uygulama ülkede tartışmalara neden oldu.

Konu ile iligli kararın, Dar el Beyda şehri Husni Mahallesi sakinlerinin şikayeti üzerine alındığı ve mahalle camileri için geçerli olduğu belirtildi.

Konunun ülke medyasına yansımasının ardından bir açıklama yapan Dar el Beyda Müftülüğü, söz konusu kararın 20 Şubat 2007 tarihinde yürürlüğe girdiğini açıkladı. Ezan sesinin azaltılıp artırılması konusundaki kanunun, 2006 yılında Fas Yüksek İlim Meclisi tarafından onaylandığı bildirildi.

Tunuslu siyasiler söz konusu kararın, çıktığı tarihte kamuoyunda yeteri kadar tartışılmadığını, ancak uygulamaya konulmasının gündeme gelmesi nedeniyle Fas halkını meşgul etmeye başladığını ifade ediyor.

İlaf internet gazetesine konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Abdulaziz Efteti, konunun ülkede büyük bir tartışmaya neden olmayacağını söyledi.

Fasli Alim Abdulbari Zemzemi ise, konuyu bilmeyenlerin susmayı tercih etmesi halinde görüş ayrılığının ortadan kalkacağını dile getirdi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.