Faizsiz fonlar artıyor

Faizsiz fonlar artıyor

Giderek büyüyen Bireysel Emeklilik Sistemi, faizsiz fonları da olumlu etkiliyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2013 yılında devreye giren yüzde 25 devlet katkısıyla birlikte her yıl hızlı bir şekilde büyüyor. 

BES’le birlikte faizsiz fonlarda önemli bir ivme kazanmış durumda. Bugün gelinen noktada sektörde 9 emeklilik şirketinin 40 fonu bulunuyor. Fonların büyüklüğü 1 milyar 848 milyon TL. Sektörde tüm fonların büyüklüğü ise 42,5 milyar TL. Bu haliyle faizsiz fon büyüklüğü toplam içinde 4,38 paya sahip. Sektördeki tahminlerde BES’in büyümesini sürdürürken faizsiz fonların büyüme hızının da hızlı bir şekilde devam edeceği ve 2023 yılında toplam fon büyüklüğündeki payının yüzde 15 seviyelerine çıkacağı yönünde.

SİSTEME OLAN İLGİ ARTTI

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, faizsiz emeklilik fonlarının, toplumun birçok kesiminde sisteme ilgiyi ve katılımı artırdığını söyledi. Vakıf Emeklilik olarak faizsiz fonların performansı ile ilk sıralarda yer aldıklarına dikkati çeken Bostan, “Sektörde ilk olarak faizsiz fonları biz kurduk. Faize duyarlı müşterilerin sisteme girmesine öncülük ettik. Bu alanda henüz yolun başındayız. Bu iş çok büyüyecek” diye konuştu.

TEKAFÜL YENİ HİZMET

Hayat sigortası hizmeti almak isteyen ve faiz hassasiyeti olan geniş bir kesimin de olduğunu hatırlatan Mehmet Bostan,  “Türkiye’de İslami sigortacılık (Tekafül) yeni yeni gelişmeye başlıyor.  Hem sektörde hem de katılımcılar tarafında beklenti var. Tekafül piyasasında da bir ilke imza attık. Biz bu kesime yönelik sene başında Kâr Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi ürününü çıkardık. Bu ürünümüz sayesinde sisteme katılmayan kişiler de hayat sigortası hizmeti almaya başladı” dedi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.