Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri'nin gözü Torba Yasa'da

Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri'nin gözü Torba Yasa'da

Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri, Meclis'te çıkacak torba yasa ile birlikte mağduriyetlerinin çözülmesi için dua ediyor.

Konu ile ilgili olarak Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Platformu tarafından bir açıklama yayınlandı.

Zehra Gürses tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye’nin Çeşitli illerinde Diyanet’e bağlı Kur'an Kurslarında, Kur'an eğitimi veren 2 bin civarındaki Fahri Kur'an Kursu Öğreticisi, Yapılan bir düzenlemeyle Yeterlilik belgeleri geçerlilik süresi kademeli olarak iptal edilmesi nedeniyle Mağdur olacaklardır.

Fahri Kur'an kursu öğreticileri adına açıklama yapan Platform sözcülerinden, Zehra GÜRSES, "Bizler KPSS ve Yeterliliği bulunan Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri olarak, bir mağduriyetle karşı karşıyayız. Bizler, bu Kurslarda Hizmet etmek için, İl Müftülüklerinin Güncel Yeterliliği bulunan adaylar arasından açtığı mülakat sınavlarını da kazanarak, Fahri Kur'an Kursu öğreticisi olarak görevlerimize başladık, Her an görevlerimiz sona erecek kaygısıyla, işimize gidip geliyoruz. Asgari ücrettin altında maaş almamıza rağmen Manevi ücreti en yüksek olan Kur’an hizmeti aşkıyla, Tüm hocalarımız gibi özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteriyoruz.

Ancak çıkartılan bir düzenlemeyle, Kur’an Kurslarında çalışmak için, aylarca çalışarak sınavını kazandığımız, Kur’an Kursu Öğreticiliği Yeterlilik Belgelerimizin geçerlilik süreleri iptal edildi. Başbakanımızdan İsteğimiz, Yeterlilik belgelerimizin süresi dolmadan atama şartlarına haiz Fahri Kuran Kursu öğreticisinin Mecliste görüşülecek olan Torba yasaya dâhil edilip, Fahri Kuran Kursu Öğreticilerinin ve İmamların kadrolu veya sözleşmeli olarak atanmasıdır. Tüm Hocalarımız, aylardır Elleri Havada sıkıntılarının çözülmesi için dua ediyorlar. Ve dualarının bir gün mutlaka kabul olacağına inanıyorlar. Bizler bu konuda, Başbakanımızın doğru bilgilendirilmesini ısrarla istiyoruz.

Eğer Sayın Başbakanımız, atama şartlarına haiz Kur’an Hizmetkârlarının sorunundan haberdar edilirse,  Sorunumuzu en kısa sürede çözeceğine inanıyoruz.

Başbakanımızdan, dualarını esirgemeyen biz Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerine Sahip çıkacağına gönülden inanıyoruz.

Ve Dua Ediyoruz

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.