Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin çözüm beklentisi devam ediyor

Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin çözüm beklentisi devam ediyor

Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinden yapılan yazılı basın açıklamasında yaşanan mağduriyetlere değinilerek ilgililere çağrıda bulunuldu.

İşte platform tarafından yapılan o açıklama:

Platform olarak Uzun bir zamandan beri, İslami ve insani bir edeple, kimseyi kırmadan ve karalamadan Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin sorunlarını, başta Sayın Başbakanımız ve Hükümetimiz olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığından, yetkili sendikaya kadar sorunumuzun çözülmesi için taleplerde bulunduk. İsteğimiz, atanma şartlarına haiz KPSS ile güncel Yeterliliği bulunan ve bir Eğitim- Öğretim yılı hizmeti bulunan tüm kardeşlerimizin kadrolu veya sözleşmeli olarak, atanmalarının yapılması ve iş güvencelerinin sağlanmasıdır.

Platform yönetimi olarak, bu güne kadar bu kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için, tüm üyelerimizle beraber çabaladık ve çabalamaya devam ediyoruz. 2011 yılındaki fahri Kur’an Kursu öğreticileri alımlarında, Yeterlilik ve atanma şartlarından ziyade, hizmet sürelerine bakıldığı için, bu gün atama bekleyen ve atama şartlarına haiz hocalarımızın çoğu o zamandan beri bu mağduriyeti yaşamaktadırlar.

Hocalarımızın çoğunun iki üç tane yeterlilik belgesi bulunmaktadır. İl Müftülüklerince yapılan fahri öğretici alımlarında, mülakat sınavlarını da kazanarak her defasında yeterli olduklarını ispatlamışlarıdır.

Hükümetimiz tarafından çalışması yapılan torba yasaya biz fahri Kur’an kursu öğreticilerinin de dâhil edileceğini umut ediyoruz. Başbakanımızın ve Hükümetimizin, Kur’an hizmetkârlarının sorunlarını unutacaklarına ihtimal vermiyoruz. Fahri öğreticilerin sıkıntılarının çözülmesi ve iş güvencelerinin sağlanması yerinde bir karar olacaktır. Diyanete bağlı Kuran Kurslarında Fahri olarak çalıştırılan Bu kardeşlerimizin sorunlarının çözülmemesi durumunda Kur’an la beslenmiş bu gönüllerin bir kez daha incineceklerini şimdiden görüyoruz.

Sayın Başbakanımızın vereceği bir talimatla, Hocalarımızın Yeterlilik süreleri dolmadan, atanma şartlarına haiz KPSS ile güncel Yeterliliği bulunan ve bir eğitim- öğretim yılı hizmeti bulunan tüm kardeşlerimizin sorunlarını çözeceklerine, en azından iş güvencelerini sağlayacaklarına inancımız tamdır.

Bütün çabalarımıza rağmen, bu taleplerimiz çözülmezse de, bizler nasip değilmiş deyip, Başbakanımızın Millete olan güzel hizmetlerinden ötürü kendilerine duacı olmaya devam edeceğiz.

Bizler sorunumuzun bir an önce çözülmesi için, her daim dua etmeye de devam edeceğiz.

Dualarla, Allah’a emanet olunuz.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.