Fahri Kur’an kursu öğreticileri atama bekliyor!

Fahri Kur’an kursu öğreticileri atama bekliyor!

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Sözcüsü Kerim Düz, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin atamalarının yapılmasını talep etti.

 KPSS ve yeterliliği olan fahri Kur’an kursu öğreticilerinin atama şartlarını taşıyan iki bin civarında kişinin olduğunu belirten Düz, bu kişilerin yeterlilik süresi geçmeden mağduriyetlerinin giderilme gerektiğini söyledi.

Düz; “Bizler İl Müftülüklerinin, KPSS ve Yeterliliği olan adaylar arasından yaptığı mülakat sınavlarını da kazanarak fahri Kur’an kursu öğreticisi olarak görevlerimize başladık. Asgari ücretin altında maaş almamıza rağmen hep şükrederek, kadrolu hocalarımız gibi özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteriyoruz. Fakat 5 ay önce, aynı Kur’an kursunda beraber çalıştığımız vekil fahri Kur’an kursu öğreticilerini kadroya atadılar. Bizler de atanma şartlarını taşımamıza rağmen KPSS ile yeterliliğimiz olduğu halde bu atamalardan faydalandırılmadık. Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin atamalarının yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise fahri Kur’an kursu öğreticileri ile ilgilendiklerini söyledi. Bayraktutar, Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu’nun istek ve taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.