Facebook'un yeni tasarımı ortaya çıktı! İşte yeni Facebook...

Facebook'un yeni tasarımı ortaya çıktı! İşte yeni Facebook...

Eğer Facebook'un sunduğu Haber Kaynağı size darmadağın, karışık geliyorsa bundan şikayetçi olan bir tek siz değilsiniz.

Eğer Facebook'un sunduğu Haber Kaynağı size darmadağın, karışık geliyorsa bundan şikayetçi olan bir tek siz değilsiniz. Dünden kalma paylaşımlar en başta, alakasız kişilerin beğendiği alakasız şeyler sürekli karşınıza çıkıyor, En Yeniler'i sürekli takip etmeniz lazım vs vs.

Ancak sanıyoruz kullanıcıların bu durumdan şikayetçi olması Facebook'un da ilgisini çekmiş. Zira Facebook, Haber Kaynağı'nızdaki şeyleri kategorilendirerek ayırmanızı ve daha düzenli bir şekilde görüntülemenizi sağlayacak yeni bir tasarım üzerinde çalışıyor.

Facebook

Yapılan testler sonucunda bazı Facebook kullanıcıları (mobil uygulama üzerinde) Haber Kaynağı'ndaki bu değişimleri görmüşler. Seyahat, müzik, TV, filmler ve bilim gibi farklı kategoriler bulunan yeni Haber Kaynağı'nda bu kategorileri özelleştirme imkanı da kullanıcılara sunulmuş. Örneğin 'Eğlence' kategorisine takip ettiğiniz dizileri, sevdiğiniz filmleri vb şeyleri toplayabiliyorsunuz (yani hali hazırda bulunan kategoriler dışında kendi istediklerinizi belli bir kategoride de toplayabiliyorsunuz).

Bu yenilikten sonra paylaşımlar, hangi kategoriye ait olduğu bilgisini de barındıracak. Mesela futbol ile alakalı bir haber paylaşımının başlığını altında 'Spor' kategorisi yazacak ve -muhtemelen- o yazıya tıklayarak kategori içindeki güncel haberlere erişebileceksiniz.

Facebook

Facebook özellikle son birkaç ayda arayüzüne yönelik pek çok girişimde bulunmuş durumda. Şimdi ise bu yeni özellik, başlı başına Facebook kullanımını değiştirme potansiyeline sahip. Yeni 'Haber Kaynağı Kategorileri' özelliği ne zaman kullanıma sunulacak henüz bilemiyoruz.

 

(Webtekno)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.