Facebook’un yapay zeka teknolojisinin amacı henüz anlaşılamadı

Facebook’un yapay zeka teknolojisinin amacı henüz anlaşılamadı

Son dönemde dünya gündeminde geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile çeşitli çalkantılara neden olan Facebook, bu teknolojiyi robotlarla buluşturmayı amaçlıyor.

Robot teknolojisinin geldiği son nokta günümüz de nerede ise bilim kurgu filmlerini aratmayacak niteliklere ulaşmış durumda. Her geçen gün dünyanın önde gelen teknoloji devleri söz konusu teknolojinin üzerine koyarak geliştirmeye de devam ediyor.

Bu robot teknolojisini artık yapay zeka ile birleştiren geliştiriciler, robot teknolojisini akıl almaz boyutlara ulaştırmayı başardı.


Yapay zeka teknolojisi üzerine kısa süre önce çalışmalara başlayan Facebook ise son dönemde bu konuda çeşitli çalkantıların ortaya çıkmasına neden oluyor. Sosyal medya devi, geliştirdiği yapay zeka teknolojisini daha da ileriye taşımak için Facebook’u kullanıyor. Özellikle görüntülü görüşme sırasında kullanıcıların yüz ifadelerini öğrenmesi için sisteme entegre edilen bu teknoloji, artık baş sallama yolu ile evet, hayır tarzında ifadeleri kullanma kapasitesine ulaştığı belirtiliyor ve bu hareketleri bekleme yapmadan anında tepki şeklinde verebiliyor.

Facebook’un bu proje ile neyi amaçladığı henüz bilinmiyor. Şu an için bilinen tek amacın bu yıl Kanada'da düzenlenecek olan Uluslararası Akıllı Robotlar ve Sistemler Konferansı'nda yeni teknolojiyi sergilemek olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.