Facebook'un ilk İslami oyunu: Çağrı

Facebook'un ilk İslami oyunu: Çağrı

Facebook Müslüman kulanıcıları için yeni bir uygulama geliştirdi

Ömer Çiftçi'nin Haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Facebook oyunları çağımızın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. İyisi ve kötüsü ile Facebook üzerinden oynanabilen yüzlerce oyuna bir de Müslümanlar'a hitap eden yeni bir oyun eklendi.

"Çağrı" adı verilen bu oyun strateji türünde ve Hz. Peygamber (S.A.V) döneminden başlayıp, Abbasi dönemine kadar olan olayları konu alıyor.

Çağrı adlı oyuna kayıt olan kullanıcılar, bir taraftan kendi İslam Devletleri'ni geliştirirken, bir taraftan da İslam Tarihi'ni öğrenme fırsatı kazanıyorlar.

Şimdilik Türkçe ve İngilizce içeriğe sahip olan oyun, ilerleyen zamanlarda Arapça Dili'ni de Facebook kullanıcılarına sunacak.

Oyunun en güzel yanı ise sizlere tarihi bilgiler sunması. Oyun içeriği sayesinde dinimiz İslamiyet'i yakından tanıma ve tarihi hakkında bilgi edinme şansı yakalayabilirsiniz.

adsiz-008.png

Hira Mağarasında başlayan oyun, bir taraftan tarih öğrenirken, bir taraftan da "gizli nesneleri" bulmanız gereken bir içerik sunuyor.

Breitbart'ın haberine göre, tarihi bilgilerin yanı sıra, İslamiyet açısından son derece kutsal mekanlar olan Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa ve Kufe Mescidi gibi mekanlar içerisinde sanal bir gezinti imkanı sunan oyunu oynamak için;

https://apps.facebook.com/cagrioyna/

Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum