Facebook'un başı yine dertte!

Facebook'un başı yine dertte!

Facebook, artık alıştığı davaların bir yenisi ile karşı karşıya. Bu kez davanın konusu ise...

Facebook, kullanıcıların gizliliklerini ihlal ettiği gerekçesi ile bir kez daha ateş altında. Geçtiğimiz gün Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde açılan bir toplu davanın iddiasına göre firma, kullanıcıların özel mesajlarını tarayarak federal gizlilik kurallarını çiğnemiş durumda.

Dava dosyasında söylenene göre Facebook, kullanıcıların özel mesajlarını tarayarak, bulduğu internet sayfası bağlantılarını bu sayfalar için "beğeni" olarak göstermiş durumda. Davacılar, iddialarını daha da ileri götürerek, Facebook'un bu "beğeni" verilerini kullanıcı profilleri oluşturmak için kullandığını ve bu profillerin de hedefli reklamlar için kullanıldığını söylüyor.

Şu anda davada herhangi bir parasal bedel istememekte ve istenilen tek şey, Facebook'un bu çalışmayı durdurması. Davacıların, yenilenmiş şikayetler için 8 Haziran'a kadar vakti bulunmakta.

Bir Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada, firmanın mesajlardaki bağlantıları "beğeniye" çevirmeyi uzun süre önce bıraktığını belirtirken, iddia edilen çalışmanın herhangi bir gerçek zarar vermediğini ve bu yüzden de mahkemenin hasar bedeli istememesini uygun bulduklarını söylemekteydi. Geri kalan iddiaların da geçmiş çalışmalar oldukları ve tamamen yasal oldukları açıklandı.

CHİP

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.