Facebook'tan Sadece Gençlere Özel Uygulama: Lifestage

Facebook'tan Sadece Gençlere Özel Uygulama: Lifestage

Dünyanın en popüler sosyal ağı konumundaki Facebook'un son yıllardaki en ciddi rakibi Snapchat oldu.

Dünyanın en popüler sosyal ağı konumundaki Facebook'un son yıllardaki en ciddi rakibi Snapchat oldu. Özellikle gençler arasındaki popülaritesi nedeniyle Snapchat, Facebook'un radarında daha belirgin biçimde gözüküyor ve sosyal paylaşım sitesi halen havalı bir mecra olduğunu gençlere kanıtlamaya çalışıyor. Facebook bu girişimlerini Lifestage adını verdiği yeni bir uygulamayla sürdürüyor. Şu an için sadece iOS'te kullanıcılarla buluşan uygulamanın ilginç yönü ise sadece 21 yaşında ve altındaki kişilerin kullanabilmesi.


 

Facebook'un ana uygulamasından bağımsız bir biçimde işleyen Lifestage'de kullanıcılar selfie ve videolar aracılığıyla profillerini şekillendiriyor. Beğenilenler, beğenilmeyenler, arkadaşlar ve ilgi alanları yazı veya standart profil fotoğrafları yerine kısa klipler eşliğinde anlatılıyor. Uygulamanın geliştirilme amacı ise Facebook'un kuruluşundaki motivasyonuna fazlasıyla benziyor: Aynı okulda okuyan lise öğrencilerinin birbirleriyle bağlantı kurmasını sağlamak.

 

 

 

Facebook da 2004'te kurulduğunda sadece üniversite öğrencileri platforma üye olabiliyordu. Lifestage için de benzer bir yaklaşımın seçilmesinin altında bilinçli bir tercih yatıyor. Uygulamanın altında Facebook'ta ürün müdürü olarak görev yapan 19 yaşındaki Michael Sayman'in imzası bulunuyor. Facebook'un ilk günlerindeki yaş kısıtlamalı deneyimi yeniden canlandırmak isteyen Sayman, bunu yaparken günümüzün popüler akımı olan selfie ve video paylaşımlarını da formüle dahil ediyor.


Lifestage'i tam anlamıyla kullanabilmek için 21 yaşın altında olmak gerekiyor
 

Lifestage'i iTunes App Store'dan indirmek için herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. 22 yaşında veya üstünde olan kişiler de uygulamayı bir engelle karşılaşmadan indirebiliyor. Ancak 21 yaşın üstünde olanlar uygulamadaki profilleri göremiyor ve uygulama üzerinden insanlara erişemiyor. Ana hedef kitlesi lise öğrencileri olan uygulama, aynı okuldan gelen üye öğrenci sayısı 20'ye ulaştıktan sonra öğrencilerin birbirleriyle bağlantı kurmasına izin veriyor.


 

Lifestage'e dair ilginç noktalardan birisi de kullanıcıların uygulama üzerinden birbirlerine mesaj gönderememesi. Uygulamanın doğrudan iletişim konusunda bir seçenek sunmaması da tamamen bilinçli bir tercih. Piyasada çok sayıda mesajlaşma uygulaması bulunduğunu belirten geliştirici Michael Sayman, bu nedenle mesajlaşmayı hizmetler arasına eklemediklerini dile getirdi. Kullanıcılar, tek satırlık biyografi alanına başka bir iletişim bilgisi ekleyerek doğrudan erişilebilir hale geliyor.


 

Facebook son yıllarda Paper, Slingshot, Notify gibi çok sayıda uygulama yayınlamış ve belli bir deneme süresinin ardından bu uygulamaları sonlandırmıştı. Lifestage'in de benzer bir kaderi paylaşıp paylaşmayacağı merak ediliyor. Lifestage, şu an için iTunes App Store Türkiye mağazasında bulunmuyor.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

 

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.